CaixaBank a adăugat platforma de comerț digital we.trade la catalogul său de servicii pentru companii.
Acest lucru înseamnă că a devenit una dintre primele bănci europene care le-a acordat clienților accesul la tehnologia blockchain.

Platforma blockchain we.trade oferă viteză, simplitate și securitate pentru toate părțile în tranzacțiile de comerț internațional. Aceasta fost dezvoltată de un consorțiu format din 15 instituții financiare europene. Platforma digitală a fost implementată de nouă bănci fondatoare – Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, Rabobank, Santander, Société Générale (SocGen) și UniCredit. La aceste bănci li s-au alăturat CaixaBank, Erste Bank și UBS.

We.trade permite importatorilor și exportatorilor să își desfășoare operațiunile de tranzacționare într-un format digital simplu și ușor de utilizat.

CaixaBank foloseste tehnologia blockchain

Conform comunicatului oficial, we.trade este prima platformă comercială externă bazată pe tehnologia blockchain din Europa. Obiectivul său este de a crește securitatea și trasabilitatea tranzacțiilor comerciale naționale și internaționale.

Mai exact, soluția oferă monitorizarea în timp real a tranzacțiilor, ceea ce crește transparența pe parcursul întregului proces. Întrucât este o platformă care poate fi accesata doar de clienții verificați și autentificați de băncile membre, elementul de securitate și încredere al tranzacțiilor este foarte ridicat.

Platforma we.trade generează contracte inteligente care leagă operațiunea de tranzacționare cu îndeplinirea condițiilor de tranzacționare. Acest lucru previne orice risc implicit pentru companii, ceea ce poate contribui la stimularea extinderii la nivel internațional al activității.

CaixaBank foloseste tehnologia blockchain si este una dintre primele bănci europene care a identificat potențialul tehnologiei pentru servicii financiare. Banca spaniolă participă activ la diverse consorții ce dezvoltă soluții inovatoare bazate pe această tehnologie. Digitalizarea este esențială în modelul de afaceri al CaixaBank, care are cea mai mare bază de clienți digitali din Spania (6,3 milioane).

În Spania, CaixaBank este cea de-a treia bancă ca dimensiuni, dar activează în aproximativ 127 de țări.

CryptoZZ