Trump catre Secretarul Trezoreriei „Go After Bitcoin”

Cartea fostului Consilier pe Securiatate Nationala John Bolton, „Camera unde s-a întâmplat”, dezvaluie detalii picante despre abordarea administratiei Trump cu privire la Bitcoin.

Președintele Donald Trump a ordonat secretarului Trezoreriei, Steve Mnuchin, să se concentreze pe integrarea tranzactiilor Bitcoin in cheia negocierii comerțului cu China, susține fostul consilier de securitate națională John Bolton.

Testeaza BRAVE si sustine revista noastra!

Într-un dialog cu privire la impunerea de sancțiuni și tarife cu China, Trump i-a cerut lui Mnuchin: „Nu fi negociator comercial”, ordonându-i în loc să: „urmareasca Bitcoin-ul ” ( pentru presupuse fraude si optimizare de taxe).

„Dacă nu mă dorești la comerț, bine, echipa ta economică va executa tot ce vrei”,

a răspuns Mnuchin. Dialogul provine dintr-un extras din noua carte a lui Bolton, obținută de către Washington Examiner.

Se spune că aceasta conversație s-a întâmplat în mai 2018, in perioada cand investitorii s-au „inveselit” cu privire la Bitcoin după ce a crescut cu 33% față de dolar. Nu este clar din acest dialog ce l-a determinat în mod special pe Trump să-i ordone lui Mnuchin să intervina in piata cripto, sa se concentreze pe Bitcoin, și dacă cei doi bărbați vorbiseră anterior despre criptomonede.

La vremea respectivă, au existat, de asemenea, o mulțime de speculații despre ce urmau să facă regulatorii americani cu privire la piata cripto. La evenimentul CoinDesk în acel an, industria solicita o mai mare claritate din partea autorităților de reglementare. Reprezentanții Comisiei de tranzacționare a mărfurilor (CFTC) și ai Securities and Exchange Commission (SEC) au spus că vor să evite „împiedicarea” inovării.

Trump si-a explicat clar pozitia cu privire la Bitcoin in vara anului trecut

“Nu sunt un fan al Bitcoin și al altor criptomonede, care nu sunt bani și a căror valoare este extrem de volatilă și se bazează pe aer “,

a spus el.

„Activele cripto nereglementate pot facilita comportamentul ilegal, inclusiv comerțul cu droguri și alte activități ilegale …”

Însă Mnuchin, unul dintre membrii cei mai longevivi ai administrației Trump, a adoptat o abordare mai ponderata. Este posibil să nu existe planuri de a cumpăra Bitcoin, dar nu are o problemă cu inițiativele de active digitale, cum ar fi proiectul Libra, atât timp cât respectă reglementările din SUA.

Cartea lui Bolton, „Camera unde s-a întâmplat”, este programată pentru lansare pe 23 iunie. Departamentul de Justiție a depus un proces împotriva lui Bolton și a solicitat instanței să oprească cartea, susținând că conține informații clasificate.

Ionut

Postari recente

Vulnerabilitate Ledger care ar putea duce la pierderea de Bitcoin

Un raport publicat de dezvoltatorul Mohammed Nokhbeh de la Liquality a descris o vulnerabilitate a… Citeste mai mult

9 minute

Atac de 51% asupra rețelei ETC, cu profit de 5 milioane de dolari

Conform unei analize realizate de firma Bitquery , în perioada 31 iulie-1 august a avut… Citeste mai mult

o zi

Proiectul Cosmos – internetul blockchain-urilor

Proiectul Cosmos caută să rezolve problema comunicării între diferitele tipuri de blockchain-uri, pentru a genera… Citeste mai mult

o zi

Membrii ai congresului SUA solicită IRS să sprijine sistemul de staking

Patru membrii ai congresului SUA au trimis o scrisoare IRS pentru a solicita autorității de… Citeste mai mult

2 zile

Recompensă de 400 milioane $ pentru identificarea hackerilor Bitfinex

După patru ani, exchange-ul Bitfinex a decis să solicite ajutor pentru a identifica hackerii și… Citeste mai mult

2 zile

Bitcoin va continua evoluția pozitivă urmat de Ethereum si ChainLink, este de parere analistul Josh Rager

Weekendul agitat pentru piața cripto a generat optimism pentru analistul Josh Rager. El este de… Citeste mai mult

3 zile