Comisia de Valori Mobiliare din Ontario a aprobat listarea primului  exchange-trade fund (ETF) pe blockchain, care va fi lansat la Bursa din Toronto saptamana viitoare.

Harvest Portfolios, o companie independentă de administrare a investițiilor din Canada, a depus, în ianuarie, documentele preliminare pentru Blockchain Tehnologies ETF (ticker: HBLK), care încearcă să ofere investitorilor canadieni oportunitatea de a cumpăra în sectorul tehnologiei blockchain, potrivit Globe and Mail.

Fondul va investi “în titluri de capital ale emitenților expuși, direct sau indirect, in dezvoltarea și implementarea tehnologiilor de tip blockchain și registrelor distributive”, a declarat un reprezentant Harvest. Compania intenționează ca ETF-ul să urmărească proiectele tehnologice de tip blockchain, iar indicatorul sa fie  Harvest Blockchain Technologies Index.

Potrivit celor de la Globe and Mail, alte două companii canadiene, First Trust Portfolios Canada și Evolve Funds Group Inc., încearcă, de asemenea, să lanseze fonduri pe blockchain și au depus in aceasta saptamana primele documente la autoritățile de reglementare.

First Trust este deja o prezență pe piața din S.U.A., oferind ETF-ul blockchain sub titlul LEGR. Introducerea în Canada a indexului sau Trust Indxx Innovative Transaction@ Process ETF (BLCK), modelat după Indxx Blockchain Index, este un rezultat al cererii clienților, a spus compania.

bitcoin-invest

Karl Cheong, șef al ETF-urilor pentru First Trust Portfolios Canada a declarant pentru Globe and Mail :

“Fiecare conversație pe care o avem cu clienții noștri – indiferent dacă vorbim despre un produs de acțiuni canadian sau despre un produs american de capital – conduce în mod inevitabil la o discuție despre blockchain sau bitcoin”.

Evolve Funds Inc. susține că ETF-ul său pe blockchain, cunoscut sub numele de LINK, ar fi primul “cu management activ” disponibil investitorilor canadieni. Produsul va poziționa compania pentru a “valorifica oportunitățile emergente din industrie”.

Fondul său va investi “în titluri de participare ale emitenților care sunt implicați în cercetarea, dezvoltarea sau utilizarea tehnologiilor de tip blockchain sau sunt implicați în lanțul de aprovizionare pentru aplicații de tip blockchain, inclusiv tehnologie hardware “, se arată într-o declarație a companiei.

Primele ETF-uri Blockchain au fost lansate luna trecuta pe NasdaQ si NYSE Arca luna trecuta.