Comisia de Valori Mobiliare din Ontario a aprobat listarea primului  exchange-trade fund (ETF) pe blockchain, care va fi lansat la Bursa din Toronto saptamana viitoare.

Harvest Portfolios, o companie independent─â de administrare a investi╚Ťiilor din Canada, a depus, ├«n ianuarie, documentele preliminare pentru Blockchain Tehnologies ETF (ticker: HBLK), care ├«ncearc─â s─â ofere investitorilor canadieni oportunitatea de a cump─âra ├«n sectorul tehnologiei blockchain, potrivit Globe and Mail.

Fondul va investi “├«n titluri de capital ale emiten╚Ťilor expu╚Öi, direct sau indirect, in dezvoltarea ╚Öi implementarea tehnologiilor de tip blockchain ╚Öi registrelor distributive”, a declarat un reprezentant Harvest. Compania inten╚Ťioneaz─â ca ETF-ul s─â urm─âreasc─â proiectele tehnologice de tip blockchain, iar indicatorul sa fie ┬áHarvest Blockchain Technologies Index.

Potrivit celor de la Globe and Mail, alte dou─â companii canadiene, First Trust Portfolios Canada ╚Öi Evolve Funds Group Inc., ├«ncearc─â, de asemenea, s─â lanseze fonduri pe blockchain ╚Öi au depus in aceasta saptamana primele documente la autorit─â╚Ťile de reglementare.

First Trust este deja o prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa din S.U.A., oferind ETF-ul blockchain sub titlul LEGR. Introducerea ├«n Canada a indexului sau Trust Indxx Innovative [email protected] Process ETF (BLCK), modelat dup─â Indxx Blockchain Index, este un rezultat al cererii clien╚Ťilor, a spus compania.

bitcoin-invest

Karl Cheong, șef al ETF-urilor pentru First Trust Portfolios Canada a declarant pentru Globe and Mail :

“Fiecare conversa╚Ťie pe care o avem cu clien╚Ťii no╚Ötri – indiferent dac─â vorbim despre un produs de ac╚Ťiuni canadian sau despre un produs american de capital – conduce ├«n mod inevitabil la o discu╚Ťie despre blockchain sau bitcoin”.

Evolve Funds Inc. sus╚Ťine c─â ETF-ul s─âu pe blockchain, cunoscut sub numele de LINK, ar fi primul “cu management activ” disponibil investitorilor canadieni. Produsul va pozi╚Ťiona compania pentru a “valorifica oportunit─â╚Ťile emergente din industrie”.

Fondul s─âu va investi “├«n titluri de participare ale emiten╚Ťilor care sunt implica╚Ťi ├«n cercetarea, dezvoltarea sau utilizarea tehnologiilor de tip blockchain sau sunt implica╚Ťi ├«n lan╚Ťul de aprovizionare pentru aplica╚Ťii de tip blockchain, inclusiv tehnologie hardware “, se arat─â ├«ntr-o declara╚Ťie a companiei.

Primele ETF-uri Blockchain au fost lansate luna trecuta pe NasdaQ si NYSE Arca luna trecuta.