Patru persoane acuzate de compromiterea telefoanelor mobile ale unor politicieni au folosit criptomonede pentru a spăla bani. Judecătorii au solicitat celor patru exchange-uri cripto din țară să pună la dispoziție informațiile cu privire la tranzacțiile realizate de acuzați.

Un scandal de corupție major

Operațiunea Car Wash este o investigație majoră în domeniul spălării banilor inițiată de ministrul de justiție brazilian Sergio Moro. Aceasta a fost extinsă la mai mulți membri ai partidelor politice și firma petrolieră Brailizan Petrobras.

vinde bitcoin

Partidele politice implicate în scandalul de corupție au fost acuzate că au alocat o parte din fonduri pentru a plăti politicienilor, inclusiv fostului președinte Lula. Lula a fost condamnat la închisoare în ianuarie 2018.

Poliția Federală a Braziliei a arestat patru persoane care ar fi spart telefoanele mobile ale lui Moro în timp ce acționa în calitate de judecător în cazul operațiunii Car Wash. Ei intenționau să vândă informațiile obținute astfel pe Bitcoin.

Exchange-urile braziliene sunt obligate să raporteze la autorități

Judecătorul care se ocupă de acest caz a solicitat date conexe de la exchange-urile majore de criptomonede din țară. Cele trei exchange-uri – Foxbit, Braziliex și Mercado Bitcoin – trebuie să dezvăluie date privind conturile suspecților începând cu ianuarie 2018.

Avocatul unuia dintre acuzați a declarat că originea resurselor financiare ale clientului său provine din munca sa ca DJ și trader Bitcoin.

La inceputul acestui an, Departamentul Federal de Venit al Braziliei a lansat noi reguli. Acestea obligă exchange-urile cripto să raporteze tranzacțiile utilizatorilor pentru a identifica frauda fiscală.