Venezuela anunță o noua Banca finanțată prin criptomoneda Petro

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat că va utiliza 20 milioane de Petro (în valoare de 1,2 miliarde de dolari) pentru a crea o noua Banca, a cărei scop va fi de a finanța ”inițiativele productive”.

Anterior, Maduro a declarat că Petro va înlocui moneda națională bolivar până în 2020, iar companiile cu capital de stat au fost obligate să accepte Petro ca metodă de plată.

De asemenea, președintele venezuelean a recomandat universităților să stabilească ferme de minare pentru a sprijini economia și a oferit Indiei posibilitatea de a achiziționa barili de petrol cu 30% reducere dacă le plătesc în Petro.

Richard Branson avertizează asupra înșelătoriilor cripto care se folosesc de numele său

Antreprenorul britanic Richard Branson, fondatorul grupului Virgin, a avertizat publicul asupra numărului mare de scams și reclame care se folosesc de numele său pentru a promova proiecte frauduloase sau scheme Ponzi.

Este important ca persoanele interesate să se asigure că informațiile sunt legitime, că se pot regăsi pe pagina oficială Virgin sau pe conturile verificate de Social Media. De asemenea, recomandă ca în momentul în care sunt identificate astfel de reclame false, să fie raportate platformei pe care au fost publicate pentru a se putea lua măsuri.

Branson a afirmat că avocații săi au derulat câteva sute de procese anul trecut împotriva firmelor și persoanelor care au utilizat numele sau imaginea sa în mod fraudulos.

În mod similar, investitorul britanic Martin Lewis a anunțat că va da în judecată Facebook pentru că au permis publicarea de reclame false ce se folosesc de imaginea sa.

Abundența de astfel de scams au determinat marile rețele sociale să interzică reclamele la proiecte cripto – anul acesta, Facebook, LinkedIn, Google și Yandex, precum și Twitter, au decis să nu mai permită promovarea de servicii asociate criptomonedelor.

Compania blockchain Houbi Group se extinde în Canada

Huobi Group, care include companiile Huobi.Pro (exchange de criptomonede), Huobi Labs (incubator blockchain), Huobi Capital (fond de investiții) și filialele locale Huobi, a fost creată în 2013 în China, iar după interdicția impusă de guvernul chinez, și-a mutat operațiunile în Singapore, iar ulterior a deschis filiale în Japonia, Coreea de Sud și Hong Kong.

La începutul anului, Huobi Group a decis să se extindă în America de Nord – primul birou a fost deschis în San Francisco, iar vineri a anunțat că până la sfârșitul anului va avea un birou în Toronto.

Filiala canadiană va include toate serviciile oferite de grup, iar intenția este ca toți angajații să fie cetățeni canadieni, pentru a profita de ”talentul local”. Canada a fost aleasă pentru extindere deoarece legislația este permisivă pentru criptomonede, iar băncile sunt mai dispuse să colaboreze cu industria cripto.

Exchange-ul Huobi.pro este în top 10 exchange-uri mondiale ca volum, iar prin intermediul Huobi Labs oferă consultanță pentru firmele interesate de dezvoltarea de proiecte blockchain.

Cardano semnează o înțelegere cu guvernul etiopian pentru a utiliza tehnologia blockchain în industria și tehnologia agricolă

Start-up-ul Cardano a anunțat că a semnat un memorandum în care va sprijini guvernul Etiopiei pentru a aplica tehnologia blockchain în industria agritech. Practic, compania va organiza ședințe de instruire pentru dezvoltatorii locali pentru a-i ajuta să aplice conceptele DLT în activitatea agricolă, iar până la sfârșitul anului se așteptă să utilizeze platforma Cardano pentru eficientizarea activității.

Guvernul etiopian este interesat să aplice tehnologia blockchain în special pentru monitorizarea exporturilor de cafea.

Lansată la sfârșitul lunii septembrie 2017, Cardano (ADA) este una dintre criptomonedele din top 10 la nivel mondial ca volum și folosește sistemul Proof-of-Stake (PoS) în locul Proof-of-Work (PoW), care este mai eficient din punct energetic.

Săptămâna trecută, exchange-ul Binance a anunțat un parteneriat cu organizația blockchain Crypto Savannah din Uganda pentru a sprijini dezvoltarea economică a țării africane.