Goldman Sachs consideră că Bitcoin nu este o investiție recomandată

Conferința despre perspectivele economice viitoare ale SUA găzduite de Goldman Sachs, care menționează Bitcoin alături de aur, a atras atenția cripto-entuziaștilor la începutul acestei săptămâni.

Din păcate însă, detaliile ulterioare relevă că Goldman Sachs consideră că Bitcoin și criptomonede nu sunt o clasă de active.

Barry Silbert a publicat câteva slide-uri din prezentare, în care se spune ca activele cripto nu generează bani precum obligațiunile sau „câștiguri prin expunerea la creșterea economică globală”. De asemenea, nu oferă beneficii consistente de diversificare, deorece nu sunt corelate cu alte active, cum ar fi aurul sau acțiunile.

Tranzactioneaza Bitcoin si Ethereum folosind vTrader!

Goldman Sachs afirmă în plus că evaluările criptomonedelor sunt determinate de faptul că un investitor vinde unui alt investitor la un preț mai mare. Ei avertizează că, deși fondurile speculative pot tranzacționa active cripto pentru a profita de volatilitatea lor, aceasta nu este o „rațiune de investiții viabilă”.

Crypto.com extinde cardul de debit cripto în 30 de țări europene

Exchange-ul Crypto.com a anunțat că extinde cardul său de debit cripto în peste 30 de țări din Europa. Extinderea se realizează în parteneriat cu i2c Inc., un furnizor de plăți digitale și tehnologie bancară.

Cardul a fost lansat cu succes în ultimii trei ani în Singapore, SUA și Marea Britanie, făcând programul de carduri Crypto.com să fie cel mai larg disponibil la nivel mondial. Consumatorii au acum acces la un ecosistem cripto end-to-end format dintr-un card de debit alimentat cu criptomonede, o aplicație portofel pentru a cumpăra, vinde și câștiga cripto, precum și recompense de tip cashback.

Cardul Crypto.com este emis în parteneriat cu VISA și poate fi folosit la toate locațiile care acceptă aceste carduri.

Coreea de Sud va impozita profiturile provenite din criptomonede începând cu 2021

Agenția de presă locală E Daily din Coreea de Sud a raportat că ministerele lucrează la modificarea Legii privind impozitul pe venit pentru a face obligatorie impozitarea criptomondelor începând cu 2021.

„Ne uităm la modalități de a impune impozitul pe câștigurile de capital sau alte forme de impozit pe venit profiturilor obținute folosind criptomonede atât de investitorii autohtoni, cât și de cei străini”,

a declarat un agent al Ministerului.

Agenția fiscală coreeană va aplica așadar impozit pe veniturile provenite din vânzările de criptomonede și din minarea acestora. În prezent, raportarea veniturilor din aceste activități nu este obligatorie, ci recomandată.

În martie, Adunarea Națională a Coreei a introdus Actul special, care conține noi reglementări despre criptomonede care se preconizează să intre în vigoare în martie 2021.

Conform noii legi, exchange-urile cripto vor trebui să înregistreze, să stocheze și, dacă este necesar, să furnizeze autorităților detaliile despre tranzacțiile realizate de utilizatori.

CryptoZZ