Bitcoinul pare că și-a testat toate limitele. A trecut entuziasmul de după lansarea recentă a contractelor future bazate pe criptomonedă și acum piața pare să sufere o corecție.

Cât de mult poate să scadă bitcoinul?

Prețul a ajun undeva la 17 000 de dolari, în scădere față de maximele absolute de 19783$ atinse pe 17 decembrie. Per total, bitcoinul s-a depreciat cu 4% în ultimele 24 de ore, conform datelor de pe CoinMarketCap. Mișcările de preț care s-au petrecut între timp sunt însă de luat în seamă.

Volumul de tranzacții în ultimele 24 de ore a sărit peste 19 miliarde și este cel mai mare din 8 decembrie și până acum. Lichidarea masivă a volumului indică niște jucători puternici. Scăderea prețului ar putea să se extindă și în perioada de weekend.

cât de mult poate să scadă bitcoinul

Se pare că ceea ce conduce scăderea de preț este rotația banilor – utilizatorii scot bitcoini și îi plasează în alternative ca bitcoin cash – așa cum arată câștigurile masive pe care le-a avut bitcoin cash față de bitcoin, după ce Coinbase a anunțat că va lista moneda pe platformă.

Între timp, Coinbase a stopat tranzacțiile bitcoin cash, după ce a listat criptomoneda doar timp de patru minute.

Se pune acum întrebarea…

Cât de mult poate să scadă bitcoinul

Analiza graficelor arată că lichidarea ar putea să se epuizeze undeva la 11 000 de dolari.

Ziua de ieri s-a încheiat slab și a confirmat o structură a candelelor (spânzuratul) care semnifică o reversie a trendului și anunță intrarea pe piața urșilor. Și oscilatorul RSI arată o posibilă scădere.

Căderea rapidă la 14 000 de dolari de astăzi confirmă faptul că avem un prag superior pe termen scurt la 19 891 de dilari.

Datele istorice arată că în trecut corecțiile s-au oprit undeva la 61,8% retragere fibonacci. Așadar, retragerea curentă ar putea să ajungă undeva la 11 000 de dolari.

Și folosirea structurii de preț numită armonică identifică zona de 11 000 de dolari ca o posibilă arie de reversie a prețului. Avem un punct de revers pentru tauri la 11 280 de dolari.

Structura de cifru este parte din metodologia de trading armonică. Aceasta se folosește de recunoașterea anumitor structuri de preț și alinierea exactă cu fracțiile fibonacci pentru a determina momentul de reversie cel mai probabil.

Concluzii

Bitcoinul are un prag puternic la 20 000 de dolari pe termen scurt.

Zona de  11 000 de dolari se comportă ca suport puternic sau ca punct de revers, așa cum sugerează structura de cifru.

Scenariul optimist – dacă ziua de astăzi se încheie peste media de preț pe ultimele 5 zile, la 18 680 de dolari, atunci putem să ne gândim la o recuperare și să așteptăm o creștere peste 20 000 de dolari.