Site-ul CCN va fi suspendat din cauza scăderii vizibilității de căutare din Google. În luna iunie, Google a realizat un update al sistemului de clasificare a site-urilor, modificând criterii de afișare a rezultatelor.

Googlemocracy

Oficial, Ghidul Google pentru evaluatorii de calitate a căutării ia în considerare o serie de aspecte precum scopul site-ului, conținutul publicat, detaliile cu privire la creatorul site-ului și reputația sa.

În practică însă, criteriile de clasificare sunt neclare și pot fi considerate subiective.

Ceea ce este relevant este faptul că Google are aproape un monopol ca motor de căutare. Ei controlează 88,47% din piața globală de căutare pe desktop (aprilie 2019), potrivit Statista.com. De asemenea, Google controlează 93.08% din piața de căutare mobilă din SUA (aprilie 2019).

Acest lucru le dă puterea de a avea un impact major asupra circulației informației pe internet.

Update-ul a afectat site-urile de dreapta

Conform statisticilor realizate de Sistrix.com, noul update a avut un impact major și asupra site-urilor de știri cu orientare politică de dreapta. Acest lucru s-a manifestat la nivel internațional și a stârnit controverse în rândul jurnaliștilor.

De exemplu, site-ul DailyMail din UK a pierdut 43% din vizibilitate, în timp ce Mirror și TheSun au crescut cu peste 53%.

Unii analiști au speculat că modificările de ranking sunt o metodă de a preveni extinderea ideologiei de dreapta la nivel internațional.

Oficial, Google a declarat că update-ul este unul de ”rutină” ce are loc de câteva ori pe an. Oficialii au subliniat că paginile care au acum un clasament inferior trebuie să lucreze la îmbunătățirea conținutului lor.

Site-urile de știri cripto, afectate major – CCN va fi suspendat

În conformitate cu statisticile publicate de Sistrix.com, o mare parte dintre site-urile de știri cripto au fost afectate negativ. CCN.com a scăzut cu 51%. Coindesck.com cu 35% iar Cointelegraph.com cu 21%.

Editorul CCN a subliniat că acest lucru afectează semnificativ veniturile provenite din publicitate ale site-ului. În prezent, compania are peste 60 de angajați, care nu mai pot fi plătiți din acest motiv.

Din acest motiv, site-ul CCN va fi suspendat, iar jurnaliștii se vor muta pe platforma HVY.com.

”Deși înțelegem că Google trebuie să-și actualizeze din când în când algoritmul de căutare, nu putem înțelege de ce li se permite să impună astfel de schimbări drastice care au consecințe atât de dramatice pentru atât de multe site-uri de știri pe parcursul unei perioade foarte scurte de timp – 24 de ore , fără explicații sau avertismente pentru organizațiile mass-media ca ale noastre.”,

se explică în declarația oficială a CCN.

Editorii îndeamnă de asemenea publicul să susțină inițiativa de combatere a monopolului Google asupra liberei circulației a informației pe internet.