Foxbit, cel mai mare cripto-exchange din Brazilia, este offline de trei zile din cauza unui bug care a permis utilizatorilor să își retragă balanța de bitcoin de două ori. Compania a pierdut aproximativ 30 de Bitcoin, evaluația la aproximativ 270.000$.

Reprezentații companiei au anunțat că 130 de retrageri au fost duplicate, ceea ce a determinat suspendarea activității site-ului. Foxbit a lansat imediat un modul de întreținere, care însă a afectat pachetele de date ale provider-ului și a extins perioada de inactivitate.

Conform declarațiilor companiei, datele sunt în proces de recuperare iar site-ul își va relua activitatea în cursul zilei de 14 martie. Reprezentanții Foxbit au afirmat că nu este vorba de un hack și au postat adresele celor două portofele offline pentru a demonstra că fondurile sunt în siguranță (conțin aproximativ 75000 BTC în prezent).

Reprezentanții Foxbit au declarat:

”Toate fondurile sunt protejate, atât în reali (moneda braziliană) cât și în bitcoin. Majoritatea clineților care au retras bitcoin de două ori au returnat fondurile și avem un fond de rezervă care acoperă posibilele pierderi. Fondurile în reali sunt în siguranță în conturile noastre bancare. Platforma nu a fost atacată și nici nu s-au ănregistrat furturi.”

În perioada de inactivitate, platfoma va anula tranzacțiile în așteptare pentru a proteja utilizatorii, însă nu au fost menționate măsuri ulterioare pentru compensarea utilizatorilor afectați (precum o perioadă de tranzacționare fără comision, de exemplu).

Activitatea de pe piața criptomonedelor este în creștere în Brazilia, site-ul CryptoCompare afirmând că volumul de tranzacționare zilnică în reali brazilieni reprezintă 0,02% din volumul total mondial.