O companie de tehnologie din Australia a redeschis planurile pentru o centrală electrică pe cărbune care să ruleze pe blockchain, conform unui raport emis marți.

IOT Group, compania australiană de tehnologii, a semnat un parteneriat cu Hunter Energy pentru a restaura o centrală electrică alimentată cu cărbune. Aceasta se numește Redbank și a fost închisă în 2014 pentru a reduce costurile de producție. Există așteptări că noua factură la energie va fi redusă cu 20% folosind fabrica pentru a întreține blockchainul, comparativ cu costurile curente.

Decizia celor de la IOT de a „ieși din grilă” face parte dintr-un trend mai mare din sectorul cripto, conform declarațiilor companiei. Blockchainurile pe bază de dovadă de lucru, așa cum este bitcoinul și ethereumul, consumă cantități masive de energie electrică prin minare, datorită problemelor matematice pe care rețeaua trebuie să le rezolve.

Ca idee, rețeaua bitcoin consumă în medie cam la fel de multă energie electrică ca și întreaga națiune Columbia, conform unor estimări de la Digiconomist.

Privită în ansamblul ei, decizia face parte dintr-un trend mai mare în care minerii investesc din ce în ce mai multă putere de procesare în operațiunile lor. Pentru a-și crește profiturile, aceștia caută în permanență surse de energie electrică din ce în ce mai ieftine. Statul american Washington și Quebecul au devenit destinațiile favorite pentru aceste operațiuni de minare, datorită energiei electrice mai ieftine pe care le oferă fiecare dintre regiuni.

Compania a adăugat de asemenea doi mineri de criptomonedă cu experiență vastă la consiliul de consultanță IOT Blockchain în lunile recente.

IOT Group nu a făcut încă comentarii pe marginea subiectului.