Arthur Hayes, CEO-ul BitMEX, a declarat că în opinia sa viitorul va include opțiunea de tranzacționare non stop pentru orice tipuri de active. În prezent, acest lucru se poate întâmpla doar pe piața cripto, deoarece este o piață globală.

”Primul lucru pe care l-am remarcat despre Bitcoin și despre lumea cripto-activelor a fost că, pentru prima oară, avem acces la persoane care altfel nu ar interacționa cu piețele financiare. […] Cred că tranzacționarea pe tot parcursul zilei a tuturor diferitelor tipuri de active este ceva care va fi viitorul. Asta va afecta major celalate piețe cu care suntem familiarizați, precum FX, venit fix și acțiuni.”

Hayes a înființat BitMEX în ianuarie 2014, la opt luni după ce a plecat de la CitiBank. În 2018, platforma a realizat tranzacții de aproape 1 trilion de dolari în instrumente derivative bazate pe criptomonede.

Cripto nu sunt încă o clasă nouă de active, spune Arthur Hayes

Arthur Hayes a declarat că în prezent nu se poate spune cu siguranță dacă criptomonedele reprezintă o clasă nouă de active. Hayes a subliniat că rezervele de numerar ale Apple depășesc întreaga capitalizare de piață a criptomonedelor.

Din acest motiv, această industrie este prea mică pentru a fi considerată o “clasă de active propriu-zise”. Cu toate acestea, Hayes consideră că în următorii zece ani “poate” ar putea deveni una.

”Lumea încă nu s-a pronunțat cu privire la Bitcoin pe termen lung. Are o istorie de un deceniu, ceea ce este destul de bine, dar este încă un experiment. Deci eu cred că juriul încă decide. Cu toate acestea, ar putea fi un nou mod de a mobiliza capitalul și de a trimite valoare în întreaga lume.”

Aceasta este o perspectivă interesantă pentru directorul executiv al unei burse Bitcoin de dimensiuni semnificative. Arthur Hayes a demonstrat onestitate intelectuală cu privire la subiect.

Promoterii prietenosi ar fi răspuns “da” când ar fi întrebați dacă Bitcoin este o clasă nouă de active. Hype-ul este una dintre problemele majore cu care se confruntă industria cripto. Mulți par să creadă că blockchain poate rezolva aproape orice problemă.

Hayes printre pamanteni

De altfel, Hayes a fost întodeauna un realist. La începutul anului, el a făcut o predicție că Bitcoin va atinge 50.000 de dolari în 2018. În același timp, a subliniat că nu are importanță dacă are dreptate sau nu și că a aruncat această cifră pentru că ”acesta este rolul lui”. Platforma pe care o gestionează face bani din speculații, deci volatilitatea este avantajoasă pentru el.

S-a dovedit ulterior că toate predicțiile au fost doar hype. În prezent, Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 3800$, o creștere de 400$ față de valoarea de săptămâna trecută.