Platforma Change.org, specializată pe acțiuni sociale și caritabile, a anunțat că a lansat “The Mining Screensaver”. Acesta utilizează puterea de procesare a utilizatorilor pentru a mina XMR ce sunt transferati automat în conturile fundației.

Proiectul a fost promovat în colaborare cu agenția de marketing Traceylocke Brazil. Screensaverul este open source, construit cu o versiune modificată a API-ului Coinhive.

Conform site-ului Change.org, se estimează că dacă 10.000 de computere utilizează scrensaver-ul timp de 12 ore în fiecare zi, s-ar genera donații de 10.000 de dolari într-o lună. În prezent, opțiunea este disponibilă doar pentru utilizatorii de Windows.

Pe site-ul programului, Change.org descrie criptomonedele ca fiind:

“un sistem economic alternativ care are potențialul de a revoluționa modul în care circulă banii”.

De altfel, Change.org nu este primul proiect care asociază minarea de criptomonede cu acțiunile de caritate.

Unicef Australia a lansat la începutul anului The HopePage. Aceasta utilizează puterea de procesare a vizitatorilor pentru minare de Monero și o convertește în donații.

HopePage a fost contruit utilizând Authedmine – o versiune modificată a API-ului Coinhive. Ea permite utilizatorilor să-și dea acordul pentru minarea de criptomonede în favoarea programului. În prezent, există 19.306 de computere care contribuie la The Hopepage.

În decembrie 2017, Bail Bloc – o organizație de caritate care a donat XMR minat de utilizatori pentru a strânge cauțiuni pentru infractorii non-violenți – a generat 3 000 de dolari care au fost donati Fondului de libertate Bronx după doar o lună de activitate.

Monero are o reputație destul de negativă, fiind una dintre criptomonedele favorite pentru acțiunile de criptojacking deoarece asigură secretizarea tranzacțiilor.

Cu toate acestea

XMR pare să devină un favorit pentru organizațiile caritabile deoarece facilitează strângerea de fonduri într-o manieră simplificată.

Change.org s-a remarcat recent prin inițierea unei petiții în favoarea lui Ross Ulbright, creatorul Silk Road, care a fost condamnat la închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată.

În petiție se menționează că Ulbright are o sentință mult mai dură decât traficanții de droguri ce au utilizat platforma. Asta deși singura sa infracțiune a fost crearea un site ce permite publicarea de anunțuri de orice tip.