Changpeng Zhao amenință cu delistarea BitcoinSV

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a amenințat că va delista proiectul Bitcoin SV (BSV) din cauza comportamentului agresiv al lui Craig Wright. Acesta susține că este Satoshi Nakamoto și a intrat în conflict cu mai mulți membri ai comunității. Wright este faimos pentru atitudinea sa agresivă și în prezent amenință că va da în judecată pe cei ce îl contrazic.

Criptomoneda BSV, ce a apărut în urma hard fork-ului Bitcoin Cash din noiembrie, a avut o evoluție slabă. În prezent, se clasează pe locul 12 în top market cap, cu o valoare de aproximativ 74$. Versiunea rivală Bitcoin ABC, ce a păstrat numele de Bitcoin Cash, este pe locul 4 și se tranzacționează cu 286.5$.

Foarte puține exchange-uri au ales să listeze BSV, astfel încât eliminarea de pe Binance ar avea efecte negative asupra viitorului său.

Bitcoin se menține peste pragul de 5000$

În ultimele zile, Bitcoin a încercat să atingă nivelul de 5500$, ajungând la 5450 în cursul zilei de miercuri. Cu toate acestea, creșterea nu a putut fi susținută. BTC a coborât destul de brusc la 5000$ și se menține în jurul acestei valori.


Având în vedere această evoluție, analiștii subliniază că Bitcoin are nevoie de un set de catalizatori solizi pentru a trece peste nivelul de 5.500 dolari.

Celalate criptomonede au fluctuat de asemenea cu 10-15% în cursul acestei săptămâni. Este clar că activitatea pe piața cripto a crescut semnificativ în ultimele luni.

Congresmanii amenricani cer IRS clarificări cu privire la impozitarea criptomonedelor

Membrii Congresului Statelor Unite au trimis o solicitare Serviciului Intern de Venituri (IRS) de a clarifica impozitele pentru criptomonede.

21 reprezentanți au semnat o scrisoare în care solicită îndrumări privind modul de raportare a impozitelor. Aceștia solicită ca IRS să ofere clarificări înainte de termenul limită de depunere a declarațiilor privind impozitul pe venit – 15 aprilie 2019.

Scrisoarea menționează că abordarea IRS privind tranzacțiile cu criptomonede a reprezentat una dintre cele mai grave probleme întâmpinate de contribuabili. IRS a publicat o serie de îndrumări în 2014, însă acestea nu sunt suficient de explicite.

Studiile statistice au relevat că doar jumătate din americani planifică să raporteze activitățile de tranzacționare cu criptomonede. Acest lucru poate crea probleme pe termen lung, mai ales că autoritățile americane acordă din ce în ce mai multă atenție acestor tranzacții.

cryptocoin

Chainalysis critică abordarea FATF a domeniului cripto

Compania de analiză blockchain Chainalysis a criticat recomandările organizației interguvernamentale de combatere a infracțiunilor financiare (FATF).

În scrisoarea transmisă Grupului de Acțiune Financiară, Chainalysis subliniază că cerințele impuse exchange-urilor nu sunt rezonabile. FATF a solicitat ca acestea să să identifice și să păstreze informațiile cu privire la expeditorii și destinatarii implicați în tranzacțiile cu criptomonede.

Potrivit Chainalysis, astfel de solicitări sunt imposibil de respectat deoarece nu există interconectare între diferitele exchange-uri.

Exchange-urile vor putea fi sancționate sau închise pentru nerespectarea acestor reguli. În acest caz, există riscul ca tranzacționarea cu cripto să devin o piață neagră ce nu poate fi controlată de nimeni. Acest lucru va face lupta împotriva criminalității mai dificilă, nu mai ușoară, pentru autorități, susține Chainalysis.