Gemini, inclus ca exchange de referință pentru prețurile cripto pe CME

Chicago Mercantile Exchange (CME Group) a anunțat că va include exchange-ul Gemini ca platformă de referință pentru prețurile a patru criptomonede. CME Group a lansat primele două produse bazate pe prețurile criptomonedelor în noimebrie 2016. Acestea sunt rata de referință standardizată „CME CF Bitcoin Rate Rate” și indexul spot „CME CF Bitcoin Real-Time”.

Ambele au fost declarate ca pați importanți în direcția profesionalizării tranzacțiilor Bitcoin (BTC) și acceptarea activului de către giganții comerciali tradiționali.

În martie 2018, Grupul a lansat două produse similare pentru Ether (ETH). „Rata de referință Ether-Dollar CME CF” și „Indicele în timp real CME CF Ether”. Acestea au fost lansate în parteneriat cu platforma exchange dedicată contractelor futures Crypto Facilities din Marea Britanie.

În afară de Gemini, care va fi inclus începând cu 30 august, acești indici își derivă valoarea din prețurile de pe exchange-urile Bitstamp, Coinbase, itBit și Kraken. Coinbase nu este menționat în raport cu produsele Ether ale Chicago Mercantile Exchange Group.

Indexurile bazate pe prețurile cripto, un instrument popular

Primul index bazat pe criptomonede a fost Indicele NYSE Bitcoin al Bursei de Valori din New York, lansat mai 2015. De atunci, produsele bazate pe prețurile criptomonede au devenit din ce în ce mai sofisticate și răspândite.

În luna iunie a acestui an, jumătate de milion de traderi care folosesc terminalele financiare Reuters și Bloomberg au primit acces la un nou index AI pentru cele mai performante 100 de criptomonede și tokenuri.

Furnizorul de date CryptoCompare din Londra a lansat în acest an un produs Exchange Benchmark, ce include datele de la peste 100 de exchange-uri cripto la nivel mondial.

La sfârșitul lunii aprilie, Nasdaq a introdus XRP Liquid Index (XRRLX) în serviciul său global de date. Nasdaq a lansat anterior Brave New Coin Bitcoin Liquid Index și Ethereum Liquid Index.

În martie, CoinMarketCap a anunțat lansarea a doi indici de referință pentru criptomonede. Aceștia au fost listați pe Nasdaq Data Index Global Service, Bloomberg Terminal, Thomson Reuters Eikon și Börse Stuttgart.

Ike

Postari recente

CEO-ul Overstock Patrick Byrne demisionează din funcție

Patrick Byrne, cunoscut promoter al Bitcoin, și-a dat demisia din funcția de CEO al platformei de e-commerce Overstock. Compania a… Citeste mai mult

2 zile

Creatorul SegWit lansează un nou limbaj de programare pentru Bitcoin

Dezvoltatorul Bitcoin Core, Peiter Wuille, a introdus un nou limbaj de programare numit Miniscript. Acesta poate fi folosit pentru a… Citeste mai mult

2 zile

Start-up-ul Blockco obține finanțare de 7.5 milioane de dolari de la bănci coreene majore

Startupul blockchain corean Blockco a obținut o finanțare de 9 miliarde won (7,5 milioane dolari) din partea băncilor locale majore.… Citeste mai mult

2 zile

Hackaton Cheeze Wizards și Satoshi’s Treasure cu premii de 15.000$

Două dintre jocurile cripto populare, Cheeze Wizards și Satoshi's Treasure, au anunțat un hackaton cu premii semnificative. Câștigătorii concursului vor… Citeste mai mult

2 zile