Ministerul de Securitate al Chinei a declarat vineri ca va actiona impotriva schemelor financiare de tip piramidal, inclusiv a celora dezvoltate prin criptomonede.

Într-o declarație din 19 ianuarie, Ministerul Securității Publice și-a dezvăluit planul de a sparge înșelătoriile piramidale sau scheme financiare în care participanții sunt încurajați să vândă un anumit produs, în timp ce îi conving pe alții să-și creeze propriile rețele de vânzări. Unele dintre cele mai cunoscute scheme de piramide în moneda digitală includ OneCoin, care, după cum a anunțat săptămâna trecută, este ținta unei represiuni internaționale, multi-agenție.

Ministerul a spus într-o declarație tradusă:

“Organele de securitate publică și departamentele industriale și comerciale din țară vor continua să efectueze o rectificare specială în domenii-cheie și … să se concentreze asupra distrugerii sistemului organizațional de vânzare a piramidelor, pedepsirea severă a membrilor câmpului de vânzare a piramidei, anihilarea și distrugerea retelelor de organizare si vanzare a schemelor financiare de tip piramidal in scopul asigurarii drepturilor și intereselor legitime ale publicului larg, precum și a ordinii economice și financiare “.

Declarația nu arată în ce măsură se va concentra asupra schemelor care pretind că implică o criptomoneda, comparativ cu schemele piramidale care implică alte tipuri de produse.

Acestea fiind spuse, mențiunea semnalează că oficialii vor aplica controlul asupra unora dintre schemele piramidale implicate. În trecut, înșelătorii, cum ar fi Gemcoin, au condus la fraudarea a mii de cetățeni chinezi, iar OneCoin a fost cunoscut și în China.

De asemenea, rămâne de văzut dacă China va lua masuri dure, după cum sa arătat în cazul interdicției ICO anul trecut. După cum am aratat la vremea respectivă, oficialii din China au interzis modelul de finanțare prin blocaj, stabilind că acesta este o formă ilegală de strângere de fonduri.

Nota: Declaratia este tradusa din limba chineza