Fostul șef CFTC: în 2019 autoritățile vor lua atitudine față de criptomonede

Fostul președinte al CFTC, Christopher Giancarlo, a declarat că se așteaptă ca anul 2019 să fie anul în care autoritățile de reglementare ar putea începe să ia atitudine față de criptomonede.

Giancarlo și-a exprimat opinia în timpul unui interviu acordat postului de știri din industrie The Block publicat pe 9 octombrie, afirmând:

„Aș spune că anul 2019 este anul în care există o recunoaștere din ce în ce mai mare din partea autorităților de reglementare și a factorilor de decizie. Au început să înțeleagă că trebuie să facă mai mult decât să fie conștienți de acestea și este posibil să elaboreze anumite politici dedicate.”

Libra stimulează răspunsurile autorităților

De asemenea, Christopher Giancarlo consideră că autoritățile de reglementare își vor spori implicarea în spațiul crypto în acest an din cauza „unei combinații între Libra și a perspectivelor pentru monedele digitale ale băncii centrale”. El a remarcat, de asemenea, că, Jay Clayton, președintele SEC din Statele Unite, probabil că deja „se gândește la anumite politici pe care trebuie să le implementezei.”

Giancarlo a sugerat, de asemenea, că „a venit momentul pentru o examinare atentă a unui dolar digital”. Potrivit acestuia, hegemonia dolarului ar fi fi consolidată de o astfel de dezvoltare:

„Cred că statutul dolarului ca monedă de rezervă primară a lumii ar trebui să fie îmbunătățit cu o componentă digitală. Acest lucru ar trebui făcut într-un mod care nu trebuie să afecteze rolul de intermediar al sistemului bancar tradițional. Se poate face astfel încât intermediarii financiari tradiționali să poată juca un rol în o componenta digitală a dolarului. ”

Christopher Giancarlo a recunoscut că nu

„vede Rezerva Federală să devină o instituție pentru depozite, băncile ar continua să facă asta și ar folosi un set uniform de protocoale tehnologice pentru a oferi acces la un format de dolar digital.”

Christopher Giancarlo a fost șeful CFTC până în această vară, când a fost înlocuit de Heath Tarbert.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Battle of Nodes – Ultima rundă de teste pentru proiectul Elrond

Proiectul Elrond a anunțat că este pregătit să lanseze mainnet-ul și să mineze blocul Genesis.… Citeste mai mult

o zi

Tehnologia blockchain poate ajuta industria medicală

Harvard Business Review a publicat un raport ce menționează că lanțurile de aprovizionare din industria… Citeste mai mult

3 zile

Bitcoin se menține peste 9500$ după o tentativă de creștere la 9700$ în weekend

Bitcoin a înregistrat un weekend agitat, cu o încercare de depășire a pragului de 9700$.… Citeste mai mult

3 zile

Amazon obține brevet pentru un sistem DLT pentru autenticitatea produselor

Gigantul Amazon a brevetat un sistem bazat pe tehnologia DLT pentru dovedirea autenticității bunurilor de… Citeste mai mult

3 zile

Banca austriacă InCore primește autorizație să realizeze tranzacții cu active digitale

Banca austriacă InCore a primit autorizație din partea autorității elvețiane de supraveghere a pieței financiare… Citeste mai mult

3 zile