CipherTrace Armada, instrument de monitorizare a tranzacțiilor dedicat instituțiilor financiare – Binance lansează propriul mining pool cu facilități pentru mineri – Sinteza crypto 28 Aprilie

Nou parteneriat pentru yuanul digital din China

Guvernul chinez a inițiat un nou parteneriat tehnologic pentru a continua dezvoltarea yuanului digital.

Startup-ul de inteligență artificială internă (AI) SenseTime s-a asociat cu Institutul de Cercetare a Monedelor Digitale a Băncii Populare Chineze (PBoC). Compania va furniza expertiza de AI pe fondul proceselor raportate la moneda digitală a băncii centrale (CBDC) dezvoltată de China.

Agenția de știri South China Morning Post raportează că SenseTime va colabora cu PBoC pentru îmbunătățirea controlului riscurilor și a capacităților operaționale în cadrul instituțiilor financiare.
Alături de CBDC, China lucrează activ și la implementarea națională a tehnologiei blockchain. Pe 25 aprilie, guvernul a lansat propria Rețea națională de servicii bazată pe Blockchain pentru uz comercial.

Binance lansează propriul mining pool cu facilități pentru mineri

Compania Binance a anunțat lansarea propriului său mining pool, care va oferi pentru început minare de Bitcoin. Ulterior, planul este de a oferi suport atât pentru criptomonedele bazate pe mecanismele miniere Proof-of-Work (PoW), cât și pentru Proof-of-Stake (PoS).

Ce este Bitcoin Halving – injumatatirea recompensei? Cum va reactiona pretul criptomonedei?

Binance Pool va oferi, de asemenea, o gamă largă de facilități pentru minerii participanți. Printre acestea se numără acces la toate serviciile oferite de exchange, precum contracte futures, spot și margin trading.

De asemenea, aceștia vor avea acces și la serviciile de împrumuturi și staking, potrivit fondatorului și CEO-ului Binance, Changpeng Zhao.

Noul mining pool va percepe zero taxe până la sfârșitul lunii mai, pentru a încuraja minerii să se alăture. Ulterior, rata va fi stabilită la 2,5%, dar cei cu o miză mai mare pot negocia pentru a reduce comisioanele.

CipherTrace Armada, instrument de monitorizare a tranzacțiilor dedicat instituțiilor financiare

Compania CipherTrace a dezvoltat un instrument de monitorizare a tranzacțiilor bancare, CipherTrace Armada, care identifică plățile suspecte realizate către furnizorilor de servicii virtuale de mare risc.

Spre deosebire de majoritatea instrumentelor anterioare, care au fost dedicate operațiunilor cu criptomonede, Armada este dedicată rețelelor financiare tradiționale.

Băncile o pot conecta la sistemele de monitorizare existente și va semnala tranzacțiile suspecte. Armada monitorizează activitatea prin machine learning, algoritmi de clustering și baza de date a entităților cu risc ridicat de la CipherTrace.

„Armada ajută VASP-urile să deschidă și să mențină conturile bancare, ceea ce este extrem de important, deoarece de obicei au probleme în menținerea relațiilor bancare care pot duce la un comportament riscant”,

a explicat John Jefferies, analist financiar șef pentru CipherTrace.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Rețeaua Lightning a crescut cu 42% in 2021

Rețeaua Bitcoin Lightning a depășit marti 1.500 BTC pentru prima dată, cu peste 45.000 de… Citeste mai mult

o lună

Contextul macroeconomic și noi reglementări pe piața asiatică afectează prețul criptomonedelor

Piața cripto a suferit o ușoară scădere în ultimele 24 de ore pe fondul știrilor… Citeste mai mult

o lună

Muncitorii din Xiong’an primesc salariile în yuan digital

China continuă să extindă utilizarea noului său CBDC în zona Xiong’an. Conform rapoartelor din presa… Citeste mai mult

o lună

Bitcoin depășește 40.000$, dar analiștii nu sunt siguri în ce direcție se îndreaptă

În cursul zilei de ieri, prețul Bitcoin a depășit valoarea de 40.000$ și se tranzacționează… Citeste mai mult

o lună

Taxele de tranzacții Ethereum scad după ce soluțiile L2 preiau activitatea

O veste bună pentru ecosistemul DeFi este că tranzacțiile din rețeaua Ethereum au devenit în… Citeste mai mult

o lună

Elon Musk: Tesla nu vinde Bitcoin-ul detinut

Piața cripto pare să beneficieze de un avânt pozitiv la începutul acestei săptămâni. Pretul Bitcoin… Citeste mai mult

o lună