După achiziția Poloniex în luna februarie a acestui an, start-up-ul Circle și-a anunțat intenția de a extinde operațiunile exchange-ului  în Asia.

În prezent, Poloniex este pe locul 14 în lume ca volum în rândurile exchange-urilor de criptomonede și a fost achiziționat de Circle cu suma de 400 milioane de dolari, în urma finanțării obținute din partea grupului Goldman Sachs și a conglomeratului chinez Baidu.

În conformitate cu CoinMarketCap, Poloniex procesează zilnic operațiuni cu cirptomonede în valoare de aproximativ 180 milioane de dolari.

Cei 100 de angajați vor fi repartizați atât în departamentele de operațiuni și servicii clienți, cât și în filiale noi din China, Hong Kong, Correa de Sud și Japonia.

Circle deține în prezent un departament de tranzacții internaționale, Circle Trade, care va începe să proceseze și monedele asiatice (Circle Trade are un volum de tranzacții de aproximativ 4 miliarde de dolari pe lună).

Compania Circle a afirmat că intenționează să transforme Poloniex într-o ”piață globală de tokenuri” care să tranzacționeze ”orice tip de valori”, de la acțiuni până la opere de artă și literatură.

Co-fondatorul Circle, Jeremy Allaire, a afirmat că, în viziunea sa,

”Orice tip de valoare de pe planetă va deveni la un moment dat un token cripto. Dorim să oferim cât mai multe tipuri de piețe, cât mai multe bunuri, care să fie disponibile atât local cât și internațional. În același timp, este foarte important pentru noi să colaborăm cu toate organismele de reglementare”.

De altfel, Circle a lansat recent și o aplicație de investiții în criptomonede, Circle Invest, care oferă utilizatorilor, în mare parte clienți retail, posibilitatea de a tranzacționa 5 criptomonede fără comision – Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), and Ethereum Classic (ETC).

Toate monedele deținute de utilizatori sunt stocate offline și iar aplicația nu oferă în prezent depunerea sau retragerea de criptomonede.