Circle Internet Financial Ltd a anunțat că dorește ca în viitorul apropiat să obțină licență de broker de securities și operator bancar din partea autorităților federale din SUA, iar în prezent face demersurile necesare pentru obținerea autorizației din partea SEC pentru a derula activități de brokeraj și tranzacții cu criptomonede de tip securities.

În cazul în care Circle obține licență de broker de securities și operator bancar, va avea posibilitatea de a facilita tranzacțiile cu criptomonede, deoarece va elimina necesitatea colaborării cu rețelele bancare existente.

”Vom avea posibilitatea de a crea rezerve de valute, de a accesa sistemul bancar central direct, fără a mai depinde de intermediari, să realizăm plăți și tranzacții directe cu alte bănci de pe alte piețe internaționale – rezultatul va fi o îmbunătățire a serviciilor oferite și o reducere a costuilor asociate tranzacțiilor cu valută fiat”,

a declarat directorul executiv al Circle, Jeremy Allaire.

Reprezentanții Circle au afirmat că au derulat deja discuții preliminare cu Biroul de Control al Monedelor, autoritatea care acordă aceste licențe, precum și cu reprezentanți ai Comisiei de Supraveghere a Burselor și Titlurilor de Valoare (SEC) pentru a deveni broker de criptomonede și instrumente financiare clasice.

Demersurile ambiționase ale companiei se confruntă însă cu lipsa de reglementări clare în ce privește regulile de stocare a criptomonedelor, mai ales în cazul marilor investitori.

”Autoritățile de reglementare trebuie să clarifice situație deoarece la un moment dat toate celelalte bănci de pe piață vor dori să poată să stocheze criptomonede. Trebuie să fie stabilite reglementări bine puse la punct pentru aceste demersuri, iar noi putem fi un cobai pe care să experimenteze”,

a mai declarat Allaire.

Legile actuale din SUA sunt neclare atunci când vine vorba de tokenurile ce reprezintă securities/titluri de valoare, SEC declarând că evaluarea se face pe fiecare situație în parte. Circle a achiziționat în luna februarie exchange-ul Poloniex și a început deja să de-listeze tokenurile care se încadrează în această categorie, deoarece legile prevăd că trebuie obținută aprobare de la SEC pentru a le putea tranzacționa.

În prezent, Circle este una dintre companiile specializate pe criptomonede cele mai mari și influente din lume, fiind evaluat recent la 3 miliarde de dolari, și are și avantajul că a fost finanțat de Goldman Sachs. Așadar, este un reprezentant foarte bun care să poarte discuții despre viitorul pieței cripto cu autoritățile financiare din SUA.