Circle Invest, aplicație de tranzacționare a companiei Circle, oferă posibilitatea de vânzare și cumpărare de criptomonede, precum și depunerea și retragerea de valută fiat fără comision. În data de 30 aprilie, Circle Invest a anunțat că moneda privată Zcash a fost inclusă în portofoliu, putând fi tranzacționată alături de Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC) și Litecoin (LTC).

Rachel Mayer, manager de produs al Circle Invest, a declarat:

”Misiunea Circle Invest este de a democratiza accesul la investițiile în bunuri cripto pentru toți consumatorii. Un aspect important pentru noi este extinderea continuă a criptomonedelor incluse, astfel încât utilizatorii să aibă acces la ele oricând, oriunde.”

Circle este o companie specializată pe efectuarea de plăți și este finanțată de Goldman Sachs, fiind considerată unul dintre principalii competitori pentru exchange-ul Coinbase. Spre deosebire de exchange, aplicația Circle Invest nu percepe comision pentru tranzacții, însă diferența dintre valoarea de vaânzare și cea de cumpărare este în medie de 1%.

A fost lansată în martie 2018 și este disponibilă în majoritatea statelor americane (cu excepția Wyoming, Minnesota și Hawaii).

Zcash este una dintre cele mai populare monede private, fiind considerată de Edward Snowden o alternativă la Bitcoin deoarece tranzacțiile sunt complet anonime – expeditorul, destinatarul și suma sunt criptate pe blockchain.

A fost lansată în octombrie 2016 și folosește tehnica criptografică ”zero-knowledge” denumită zk-SNARKs, iar în prezent are o valoare de aproximativ 287 de dolari.

În ianuarie 2018, analiștii de la Grayscale au preconizat că Zcash are potențialul de a deveni una dintre cele mai populare criptomonede pentru investițiile offshore, estimând că valoarea sa va ajunge la 60.000$ până în 2025.

Pe termen scurt însă, Zcash a intrat în vizorul autorităților de reglementare, care nu agreează monedele private în general. În Japonia de exemplu, autoritățile financiare pun presiune pe exchange-uri pentru a delista monedele private, iar Coincheck a eliminat deja Zcash, Monero și Dash.