Săptămâna aceasta, Jeremy Allaire, directorul Circle a declarat că, în ciuda evoluției negative a pieței cripto din luna mai, compania sa a înregistrat o creștere de 30% a investițiilor instituționale în această perioadă.

”În luna mai, care a fost o lună plină de provocări, noi am înregistrat o creștere bruscă a clienților. O mulțime de investitori instituționali se înregistrează și își pregătesc mișcările”, a explicat Allaire.

În prezent, Circle gestionează tranzacții de aproximativ 2 miliarde de dolari pe platfromă în fiecare lună. Pentru a se adapta la cererile actuale, compania a creat Circle Trade, serviciu care este capabil să tranzacționeze comenzi de valoare mare, între 100.000$ și 1 milion de dolari, care până acum erau destul de puține. Clienții de tip fonduri de investiții și companii mici au generat o creștere a volumului de tranzacții zilnice de 15 ori față de anul trecut, iar Allaire apreciază că industria cripto se maturizează:

”Investitorii instituționali majori nu folosesc telefonul pentru a discuta cu un broker. Ei preferă să lucreze printr-o interfață electronică – maturăm acest serviciu de tranzacționare într-un produs mai tradițional; este mult mai rapid și mai flexibil.”

De asemenea, Allaire a detaliat și modalitățile în care Circle va gestiona listarea noilor criptomonede, hard fork-urile și airdrops-urile asociate cu monedele digitale deja listate. Compania a creat inclusiv un formular ce poate fi folosit de echipele de dezvoltatori ce doresc să listeze criptomonedele pe platformă.

În ce privește airdrops și hard forks, situațiile vor fi analizate individual, dar proiectele care sunt planificate, documentate și comunicate în avans au mai multe șanse să fie aprobate.

”Vom comunica decizia noastră cu privire la eveniment cu cel puțin 5 zile în avans prin intermediul secțiunii de anunțuri de pe pagina principală a exchange-ului și prin e-mail-uri către utilizatorii care dețin bunuri conectate cu evenimentul”.

Asadar, anuntul facut de Circle transmite ca piata cripto duce tot mai mult catre maturitate.