După luni de zile în care au fentat întrebările, cei de la Coinbase au anunțat că vor adăuga suport pentru Segwit la portofelele bitcoin. Mutarea, așteptată de ceva vreme, ar trebui să reducă comisioanele pe tranzacții pentru utilizatorii de Coinbase și GDAX, dacă ajunge să fie impementată.

Cei de la Coinbase au fost criticați că aministrează inefficient tranzacțiile, ceea ce îi costă și pe ei și pe utilizatori. Coinbase domină piața. Oamenii își pun speranțe că odată ce vor activa Segwitul, o să se ajungă la masa critică de care este nevoie pentru ca noua tehnologie să devină setarea implicită în întreaga industrie.

Coinbase se adună în sfârșit

Cei de la Coinbase au postat luni pe Twitter ceea ce utilizatorii lor așteaptă să audă de câteva luni: „Echipa noastră de ingineri a intrat în ultima fază de testare Segwit pentru Bitcoin, pe Coinbase. Transferurile compatibile cu Segwit vor fi disponibile pentru client în următoarele săptămâni.”

După orice standard, Coinbase, a amânat destul de mult introducerea compatibilității Segwit la portofelel sale de bitcoin. Tehnologia de scalabilitate ajută să reducă dimensiunea medie a tranzacției bitcoin. Așadar, mai multe date vor putea să fie înghesuite într-un singur bloc. Tranzacțiile bitcoin sunt comisionate per byte. Așadar, tranzacțiile mai mici presupun comisioane mai mici. În ciuda faptului că Segwit este compatibil cu versiunile precedente, așadar nu este o schimbare de cod riscantă, Coinbase a amânat să vină cu implementarea luni de zile.

Pe de altă parte, Coinbase are în custodie miliarde de dolari. Au datoria să fie atenți cu fondurile clienților. Coinbase a amânat însă să vină cu codul Segwit destul de mult. Între timp, directorul Brian Armstrong s-a ocupat de proiectele preferate de la ethereum. Comunitatea i-a acuzat că și-au stability greșit prioritățile. Comisioanele mari au fost o problemă pentru bitcoineri în general și au dat emoții în md special utilizatorilor de pe Reddit. Utilizatorii erau deja disperați să audă o știre despre comisioane mai mici pe bitcoin.

Adopția Segwit este în continuare lentă

Segwit nu este o baghetă magică care să rezolve comisioanele bitcoin mari. Scade însă cel puțin o treime din comisionul mediu, ceea ce este un început. Comisioanele au scăzut în general în ultima vreme, într-o perioadă în care bitcoinul a scăzut. Acum se plătește în comisioane o sumă de 130 de satoshi per byte (cam 6 dolari). Adopția Segwit, în cel mai bun caz, s-a limitat la o cifră jalnică de 16%, în ciuda faptului că tehnologia de scalare este disponibilă de șase luni.

Când cei de la Coinbase vor adăuga în sfârșit Segwitul în săptămânile care urmează, o să fie interesant de văzut ce efecte o să aibă asupra cifrei totale. Odată ce fac asta, Coinbase nu trebuie decât să bage la cuptor tranzacțiile pe rit nou și comunitatea va fi ceva mai îngăduitoare cu ei.