Să fii proprietarul unui schimb important de criptomonede poate fi un coșmar logistic, dar recompensele fac totul să merite. În informațiile comunicate acționarilor săptămâna aceasta, compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1 miliard de dolari, care se desfășoară la o sumă uimitoare de 2,74 milioane de dolari pe zi sau de 2.000 de dolari pe minut.

Coinbase – Statistici

Cel mai mare broker american de bitcoin, Coinbase, este cel care deține cea mai mare parte din banii care se varsă în spațiul cripto. 2017 a reprezentat un an de avânt pentru toate schimburile cripto, care au raportat numere de înregistrare peste limită: noi înregistrări, angajați noi, noi perechi de tranzacționare și venituri noi. Aceste fluxuri de venituri s-au transformat într-un torent care a făcut ca profitul companiei Coinbase să crească foarte mult.

Recode raportează că veniturile companiei au depășit anul trecut 1 miliard de dolari, majoritatea provenind din comisioanele pe care le percepe. Acestea variază între 0,25% și 1% și se adună rapid. În ultimele 24 de ore, 36.000 bitcoin au fost tranzacționati pe Coinbase, reprezentând mai mult de 15% din piața totală. Coinbase nu este cel mai mare schimb de criptomonedă din lume (și este mai degrabă un broker decât un schimb convențional – această datorie încadrându-se în filiala sa, GDAX), dar este unul din cele mai cunoscute și are o mare importanță în industria criptomonedei.

Acțiunile sunt foarte valoroase

Nu doar criptomoneda este cerută de clienții companiei. Investitorii caută și acțiuni în această companie. Un număr de investitori existenți au raportat că au solicitat informații de la cumpărătorii interesați să își retragă acțiunile. Există doar o problemă: Coinbase face tot ce îi stă în putință pentru a împiedica acest lucru.

“Ca societate privată, Coinbase nu permite tranzacționarea acțiunilor pe piețele secundare din mai multe motive, inclusiv pentru faptul că nu există informații complete și egale pe piață” a explicat compania într-un comunicat. “Dacă aflăm că oamenii au vândut acțiuni Coinbase, încălcând acordurile noastre, vom lua măsuri adecvate ca să nu se mai repete acest lucru”.

Este de așteptat pentru Coinbase să lanseze un IPO la un moment dat. În mod tradițional, aceste oferte publice sunt introduse de o rundă VC pentru investitorii acreditați. Dar, după ce a obținut anul trecut 100 de milioane de dolari și apoi a înregistrat o cifra de afaceri record de 2,74 milioane de dolari pe zi, Coinbase nu prea duce lipsă de bani.

bitcoin-invest

Ca urmare, investitorii se străduiesc să se axeze pe tranzacțiile secundare, în încercarea de a revendica o parte din marele întreg cât încă mai pot. Cu peste 13 milioane de clienți care aduc peste un miliard de dolari pe an, Coinbase pare să nu aibă nevoie de fonduri de capital privat, indiferent de cât de dornici sunt investitorii să participe la acestea.

Coinbase a oprit tranzacțiile cu bitcoin cash la scurt timp după lansare