Coinbase Index fund este un instrument dedicat investitorilor ce dispun de sume mari care doresc să-și diversifice portofoliile prin implicarea pe piața criptomonedelor. Anunțat la începutul acestui an, fondul a fost lansat oficial ieri și oferă posibilitatea de investire în toate criptomonedele listate de Coinbase, inclusiv Ethereum Classic, pe care urmează să o includă în următoarele luni.

”Am observat un interes enorm din partea investitorilor de când ne-am anunțat intenția de a lansat acest fond. În acest moment, acesta este disponibil pentru cei care doresc să investească între 250.000$ și 20 milioane de dolari”,

a declarat Reuben Bramanathan, șeful departmanetului de Asset Management al Coinbase.

În prezent, Coinbase Index Fund poate fi utilizat doar de investitorii acreditați din Statele Unite, însă Bramanathan a afirmat că în perioada următoare, compania intenționează să extindă oferta și pentru alte categorii:

”Se află în lucru mai multe fonduri care să fie accesibile tuturor investitorilor și care să acopere o gamă mai mare de bunuri digitale”.

Având în vedere evoluția recentă a prețurilor de pe piața cripto, când majoritatea criptomonedelor înregistrează scăderi semnificative, s-ar putea considera că momentul ales pentru lansarea Coinbase Index Fund nu este cea mai potrivită. Cu toate acestea, prețurile scăzute pot oferi un avantaj investitorilor eligibili să participe la Fond, deoarece oferă oportunități excelente pentru viitor.

Coinbase nu este singura companie care are încredere în piața tokenurilor digitale – Galaxy Digital LP, compania lansată de miliardarul Mike Novogratz, a decis recent să învestească 15 milioane de dolari în firma AlphaPoint Corp, care ajută instituțiile să lanseze exchange-uri de criptomonede și să inițieze procesul de tokenizare a bunurilor. Fondată în 2013, Alpha Point a inițiat recent un parteneriar cu Royal Mint și CME Group Inc pentru a lansa o platformă de tranzacționare a aurului digital.

Novogratz a declarat că intenționează să transforme Galaxy Digital într-o bancă de investiții care să susțină instituțiile interesate să intre pe piața criptomonedelor și a blockchain.

”Suntem în etapele inițiale ale unei transformări fundamentale a piețelor financiare prin digitalizarea bunurilor și dorim să sprijinim în continuare această revoluție a piețelor digitale”,

a declarat Novogratz.