Exchange-ul Coinbase a primit licență de operare ca platformă financiară online din partea Autorității de Control Financiar din Marea Britanie, ceea ce permite exchange-ului să deruleze activități de transfer de valută și monede digitale în UK și 23 de țări din Uniunea Europeană.

Ziarul Financial Times a publicat de asemenea detaliul că exchange-ul a reușit  să deschidă cont la banca Barclays în Marea Britanie, ceea ce le va permite să realizeze transferuri bancare rapide. Directorul executiv  Coinbase, Zeeshan Feroz, a declarat că exchange-ul planifică să se alăture rețelei de plăți rapide din UK, ceea ce va permite clienților englezi să trimită și să primească lire sterline pe platfromă mult mai rapid decât în sistemul actual.

În prezent, Coinbase UK utilizează o bancă din Estonia pentru a procesa plățile clienților, însă licența nou obținută înseamnă că fondurile clienților vor fi păstrate separat de cele ale companiei, pentru a asigura standardele operaționale impuse de legislația engleză.

”Dorim să ne asigurăm că fondurile clienților nosștri vor fi întotdeauna în siguranță iar această măsură înseamnă că operațiunile noastre de transferuri online respectă reglementările și standardele impuse tuturor insitituțiilor financiare”, a declarat Faroz.

El a afirmat de asemenea că Europa este una dintre piețele cu cea mai mare creștere în ce privește transferurile de bani, ceea ce oferă Coinbase oportunitatea de a deveni un jucator major la nivel global. Se așteaptă ca echipa care gestionează activitatea în Londra să se mărească de opt ori până la sfârșitul anului 2018.

Singura altă companie cripto care deține o astfel de licență în Marea Britanie este Circle, care a obținut-o în aprilie 2016. Circle facilitează transferurile de monedă fiat prin convertirea în bitcoin și transferarea către destinatar fie în bitcoin, fie în monedă clasică. Toate tranzacțiile se înregistrează pe blockchain-ul bitcoin.