Compania Coinbase, localizată în San Francisco, a anunțat că a achiziționat platforma Earn.com pentru suma de aproximativ 100 milioane de dolari, confirmând zvonurile cu privire la negoicerile din ultimele luni.

Earn.com are o istorie complicată – lansată inițial ca companie de minare a Bitcoin, sub numele 21 Inc, platforma a evaluat ulterior ca o rețea de networking profesională bazată pe criptomonede, în care utilizatorii pot câștiga Bitcoin răspunzând la e-mailuri și realizând taskuri simple.

Anul trecut, platforma a declarat că intentionează să dezvolte un token ERC-20 care să înlocuiască Bitcoin pentru recompensarea utilizatorilor – anunț notabil în contextul în care Coinbase lucrează la integrarea tokenurilor ERC-20 în produsele proprii.

Odată cu anunțul cu privire la achiziție, Earn.com a anunțat că proiectul va fi amânat până la finalizarea integrării de către Coinbase.

Directorul Erarn.com, Balaji Srinivasan va deveni directorul tehnologic al Coinbase, fiind unul dintre cele mai cunoscute personalități ce ocupă o poziție în cadrul companiei. Anterior, Srinivasan a fost partner în cadrul Andreessen Horowitz, firma specializată în investiții.

Vinerea trecută, Coinbase a anunțat că a achiziționat Cipher Browser, un portofel mobil bazat pe Ethereum care permite accesul utilizatorilor la aplicații descentralizate (DApps).

Fondatorul Cipher Browser va ocupa funcția de lider al echipei de dezvoltatori și va lucra la integrarea funcțiilor Cipher în browser-ul pentru telefoane mobile al lui Coinbase, Toshi.

În ultimele luni, Coinbase a lansat și primul fond de investiții pentru finanțarea start-up-urilor – Coinbase Ventures dispune de 15 milioane de dolari