La scurt timp după ce au anunțat că vor adăuga suport pentru bitcoin cash, schimbul american Coinbase a delistat criptomoneda.

Decizia de a scoate din lista de monede tranzacționate moneda bitcoin cash a fost anunțată astăzi pe blogul oficial al celor de la Coinbase.

Bitcoin cash este a treia criptomonedă ca volum de piață și este o bifurcație (o clonă) a blockchainului original bitcoin.

Folosind un mecanism numit bifurcație fermă, proiectul a creat complicații pentru schimburi. Bitcoin cash a copiat registrul de tranzacții la momentul bifurcației. Utilizatorii Coinbase care dețineau bitcoin până la momentul respectiv au acum și bitcoin cash. Drept urmare, un număr mare de utilizatori cu capital par să fi pus presiune pe schimb.

În acest moment, cumpărarea și vânzarea de bitcoin cash a fost întreruptă la Coinbase. Ultimul preț afișat pe platformă este undeva la 9000$, cu aproape 6000 de dolari mai mult decât prețul actual al pieței de 3300$, conform datelor de pe CoinMarketCap.

coinbase

Conform blogului oficial al schimbului, tranzacțiile au fost dezactivate la patru minute după ce au început. S-au lansat la ora 17:20 și au retras moneda la 17:24.

„Toate registrele BCH vor putea doar să fie anulate, și toate comenzile deja făcute vor fi achitate. În modul de anulare, nu se mai pot accepta comenzi noi. Vom reveni curând cu noutăți.”, au scris cei de la schimbul cripto o oră mai târziu, pe blog și pe contul de Twitter.

Pana serviciului nu pare să fi afectat alte active, iar pe Coinbase funcționează în continuare schimbul de bitcoin, ether și litecoin.