Coinbase UK realizează o înțelegere pentru a fi exclusă dintr-un caz de furt de criptomonede

Liam Robertson a fost victima unui hack de tip phishing al adresei de e-mail, în urma căruia a pierdut 80 BTC, în valoare de peste 800.000$ . 60 de Bitcoins a fost transferate într-un portofel Coinbase UK, iar restul către ale exchange-uri. Victima atacului a obținut ulterior un ordin Bankers Trust pentru a obliga Coinbase să dezvăluie identitatea deținătorului portofelului. De asemenea, judecătorul a ordonat exchange-ului să blocheze fondurile respective.

vinde bitcoin

Coinbase a realizat o înțelegere pentru o sumă nedezvăluită pentru a fi exclus din proces. Conform avocaților lui Robertson, cazul este important deoarece ajută la clarificarea statutului Bitcoin ca proprietate în Marea Britanie.

Aspecte relevante despre yuanul digital

Banca centrală a Chinei face progrese către lansarea unei monede digitale de tip CBDC, care nu este același lucru cu o criptomonedă. Există aspecte importante ce trebuie luate în considerare: identitățile oamenilor vor fi legate de portofelele care dețin monedele digitale, iar autoritățile vor putea monitoriza tranzacțiile realizate. Au existat inclusiv propuneri de impunere a unui limite zilnice de tranzacții cu yuanul digital.

De asemenea, băncile comerciale vor transmite zilnic rapoarte despre tranzacțiile efectuate de utilizatori prin intermediul monedei digitale.

Deși nu s-a primit încă o confirmare oficială, yuanul digital va fi aparent bazat pe moneda națională și va funcționat pe două niveluri. Banca centrală îl va distribui băncilor comerciale, iar acestea la rândul lor îl va transfera utilizatorilor. În acest sens, CBDC nu se încadrează în categoria criptomonede.

Având în vedere că actualul ecosistem de plată electronic din China este destul de dezvoltat, rămâne de văzut cum CBDC va concura cu opțiunile deja existente, precum Alipay și WeChat Pay.

Binance US se lansează săptămâna viitoare

Platforma dedicată americanilor, Binance.US, va fi lansată în SUA săptămâna viitoare.

Binance.US a declarat că platforma va deschide înregistrarea și depunerile pe 18 septembrie. Potrivit blogului companiei, utilizatorii vor putea depune șase criptomonede: Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash, Litecoin și Tether. Nu a fost confirmată încă data la care va începe tranzacționarea propriu zisă.

Binance.US nu a depus încă documentația necesată pentru a activa în statul New York, unde criteriile de obținere a BitLicense sunt destul de dure.

Proiecte blockchain de interes, prezentate la Napoli

În perioada 12-13 septembrie, la Napoli va avea loc conferința ”Insert law to continue”, organizată de Universitatea Federico II și primăria locală. În cadrul evenimentului vor fi abordate mai multe subiecte referitoare la implementarea tehnologiei blockchain, prezentate de Asociația de Cultură Digitală din Napoli și Napoli Blockchain Association.

Printre acestea se numără un sistem de e-voting și sistemul POS Napay dezvoltat de Asociația Blockchain pentru a permite companiilor să accepte plăți în Bitcoin și alte criptomonede. În prezent, orașul Napoli lucrează la un proiect de token care să ofere diferite beneficii locuitorilor.

Detalii cu privire la evenimentul cu intrare liberă se regăstesc pe site-ul oficial.