Devenit faimos când a devenit victimă a unui furt în valoare de 530 de milioane de dolari, Coincheck va fi achiziționat de către Monex, una dintre cele mai mari companii de brokeraj online din Japonia. Detaliile cu privire la prețul de achiziție nu au fost încă publicate, însă presa locală a publicat alte detalii.

Președintele și fondatorul Coincheck, Koichiro Wada și managerul Yusuke Otsuka își vor părăsi pozițiile imediat după achiziție, poziția de președinte urmând să fie ocupată de managerul Monex Toshihiko Katsuya. Acesta are o experiență bogată în domeniul brokerajului online, ceea ce înseamnă că poate reconstrui reputația pătată a exchange-ului.

Monex și-a exprimat anterior poziția cu privire la industria blockchain, despre care consideră că are potențialul de a deveni o forță majoră în domeniul operațiunilor financiare. Demersul de achiziție al exchange-ului Coincheck este un prim pas în direcția implementării principiilor blockchain în activitatea de brokeraj pe care o derulează.

Coincheck a început să distrubuie compensații pentru clienții afectați de furtul anterior și a primit deja două ordine de îmbunătățire a practicilor de afaceri din partea Agenției de Servicii Financiare din Japonia (FSA). În urma incidentului de la Coinchec, FSA a realizat controale la toate exchange-urile care își derulează activitatea în Japonia și a implementat un sistem de licențiere pentru acestea.

Până în prezent, 16 exchange-uri au primit licență, însă Coincheck nu s-a aflat printre ele. Exchange-ul a redepus documentația pentru a obține licența sub noul management, odată cu cele referitoare la achiziția de către Monex.