Coinvest este un proiect american care are în vizor crearea unei burse descentralizte pentru criptomonede. Plănuiesc să strângă bani pentru a crea o platformă pe care utilizatorii să poată să investească și să creeze portofolii diverse de criptomonede folosind o monedă unică lansată sub numele de COIN.

Produsul

Echipa Coinvest plănuiește să creeze o platformă online pe care utilizatorii să poată să creeze un portofoliu virtual de monede digitale, să tranzacționeze și să retragă investițiile direct în contractul smart nativ. Moneda utilitară din spatele acestei platforme se numește COIN.

„Când un utilizator vrea să facă o tranzacție, jetonul Coinvest (COIN) este trimis în contract, împreună cu o listă de bunuri criptografice în care utilizatorul vrea să investească. Suma și prețul bunurilor cumpărate este înregistrată în dolari. Când un utilizator vrea să lichideze, urmează același proces prin care vinde o anumită cantitate de active alese, iar în portofel primește fise COIN în cuantumul dolarilor câștigați” explică echipa pe GitHub.

Platforma este alcătuită din patru contracte smart separate:

  • CoinvestToken.sol – este contractul standard ERC-20 care folosește criptomoneda COIN pentru a face tranzacții pe platformă.
  • Investment.sol – este un contract de investiții în care utilizatorii pot să investească în active digitale, să lichideze și să interacționeze cu portofelul. Acest contract conține datele și istoricul de tranzacții.
  • Bank.sol păstrează – toate fondurile investite. Fondurile din așa-numita bancă pot fi accesate doar de echipa Coinvest.

Oracle folosește protocolul Oraclize pentru a prelua date despre prețul pieței pe platformă. Acesta își trage informații de pe cryptocompare la fiecare 60 de sescunde și face updateul prețurilor, pentru ca utilizatorii să poată să investească la prețul pieței.

Aplicația Coinvest va oferi un cont de brokeraj, un portofel de utilizator și un cont de debit, toate în același loc. Pe platformă, utilizatorii vor putea să investească în futures, opțiuni și cu marjă.
Până în acest moment, platforma are lansată un demo alfa care poate fi descărcat pe site.

Moneda

Așa cum am spus și mai devreme, platforma se bazează pe moneda utilitară numită COIN. COIN este practic o criptomonedă proxy care le permite utilizatorilor să vândă și să cumpere criptomonede prin intermediul unei monede unice.

În total, vor exista 107 de milioane de jetoane, din care 49%(52.5 milioane)  vor fi disponibile pentru cumpărare în stadiul de ICO și de pre-finanțare. Vezi mai multe aici.

Coinvest – Stadiul ICO

Finanțarea proiectului începe pe 9 martie 2018. În stadiul de ICO, Coinvest plănuiește să strângă cel puțin un milion de dolari pentru a dezvolta aplicația. Pentru ICO, un pachet de 100 de monede se vinde pe un ether.  Bonusul este de 10% – pentru 1 ETH se primesc 110 Coin. Vezi mai multe aici.

Echipa

Echipa beneficiază de expertiza a 14 oameni, care pretind că au experiență în unele din cele mai mari companii (Microsoft, AT&T, Verizon, McKesson, MoneyGram etc). Este condusa de 3 membri Damon Nam – fondator si director executiv – experienta de 16 ani la Microsoft, Byron Levels – director tehnologic – 23 de ani in servicii IT si Taylor Rieckens – director pe dezvoltare – experienta in vanzari.