Compania Gemini Trust Company, LLC anunță încheierea contractelor de asigurare pentru activele digitale aflate în custodia sa prin compania AON.

Fondată în 2014 la New York de Tyler și Cameron Winklevoss, Gemini este acum al 50-lea exchange cripto din lume, cu un volum de tranzacții ajustat la 24 de ore, potrivit datelor furnizate de CoinMarketCap.

La începutul lunii septembrie, Gemini a lansat propria criptomonedă stabilă bazată pe dolarul american, denumită Gemini Dollar. Noul token ERC-20 bazat pe blockchain-ul Ethereum a primit aprobare din partea Departamentului de Servicii Financiare din New York (NYDFS).

Gemini Dollar se bazează pe valuta deținută de companie în diferite conturi bancare, asigurată de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Yusuf Hussain, șeful departamentului de gestionare a riscului al Gemini, a declarat:

“Consumatorii caută aceleași niveluri de protecție asigurată pe care sunt obișnuiți să le ofere instituțiile financiare tradiționale. Educarea asiguratorilor noștri nu numai că ne permite să oferim astfel de protecții clienților noștri, dar și stabilește așteptările pentru protecția consumatorilor în industria cripto”.

Compania AON

susținea în luna iulie că ocupă 50% din piața asigurărilor de cripto. Totodată se așteaptă la o creștere semnificativă pentru astfel de servicii specifice.

O altă companie de brokeraj de asigurări, Marsh & McLennan, a spus că 2018 a fost foarte avantajos pentru cripto-asigurători, dezvăluind că a format prima sa echipă dedicată polițelor pentru industria blockchain.

Valoarea de plată pentru polițele de asigurări concepute pentru firmele cripto poate depăși de peste cinci ori valoarea costurilor medii ale unei polițe tradiționale de asigurare corporativa. Cu toate acestea, companiile cripto sunt dispuse să plătească. Asta mai ales în contextul în care au existat incidente semnificative în istoria recentă.

Atacurile asupra exchange-urilor cripto au rezultat în furturi de zeci și sute de milioane de dolari. Acest fapt a demonstrat actorilor de pe piață necesitatea polițelor de asigurare.