Compania Bakkt a anunțat că serviciul său de custodie cripto Warehouse va fi disponibil începând cu data de 6 septembrie. Anunțul de pe Twitter menționează:

”Pe 6 septembrie, serviciul Warehouse va începe să ofere stocare sigură a criptomonedelor Bitcoin ale clienților, în pregătire pentru lansarea Bakkt Bitcoin Daily & Monthly Futures pe 23 septembrie”.

vinde bitcoin

Bakkt Warehouse este un serviciu de custodie reglementat pentru active digitale, similar cu Coinbase Custody și cu Grayscale Trust. Aceste instituții asigură stocarea sigură a criptomonedelor Bitcoin pentru clienții lor, în cea mai mare parte investitori instituționali.

În aprilie, Bakkt a achiziționat Compania de Depozitare a Activelor Digital (DACC), ce oferă suport pentru 12 proiecte blockchain. Deși Warehouse va oferi inițial doar custodie pentru Bitcoin, Bakkt intenționează să-și extindă serviciile pentru a include și alte active digitale.

Contracte futures lichidate fizic și custodie reglementată

Compania Bakkt a anunțat la începutul lunii august că și-a asigurat ultima aprobare de reglementare necesară pentru a lansa platforma de derivative. Anunțul vine la mai mult de un an după ce și-a prezentat prima dată planul de a oferi clienților un produs futures bitcoin reglementat, lichidat fizic.

Spre deosebire de contractele futures decontate în numerar, precum celel oferite de CME, clienții primesc bitcoin-ul real pe care pariază la expirarea unui contract.

Serviciul Warehouse este asigurat și oferă o garanție instituțională pentru tranzacționare. Asta înseamnă că mulți manageri și brokeri de fonduri speculative vor căuta să se alăture programului.
Analiștii se așteaptă ca acest lucru să aibă un efect pozitiv asupra prețului Bitcoin, prin creșterea cererii de pe piață.