Compania de asigurări Lloyds, bazată în Londra, a anunțat că lansează un serviciu de custodie pentru criptomonede denumit Kingdom Trust.

Serviciul oferă posibilitatea de stocare a peste 30 de criptomonede și tokenuri într-un sistem reglementat. De asemenea, sunt incluse servicii de asigurare împotriva furtului sau pierderilor provocate de dezastre naturale.

La începutul anului, compania BitGo a încercat să achiziționeze Kingdom Trust. Matt Jennings, CEO-ul Kingdom Trust, a declarat:

”Servim atât investitorii instituționali, cât și cei individuali. Oferim custodie calificată, care asigură clienților noștri cadrul necesar pentru conformitatea cu autoritățile de reglementare, utilizând rapoarte clare și transparente”.

Compania de asigurări Lloyds

este o umbrelă legală formată din grupuri de sindicate care oferă servicii de gestionare a riscurilor financiare.

Brokerul care a gestionat contractele de asigurări pentru Kigdom Trust, Safe Deposit Box Insurance Coverage (SDBIC), a declarat că există încă ezitări pe piață cu privire la criptomonede ca și clasă de active. În SUA, AIG, XL Catlin, Chubb și Mitsui Sumitomo Insurance au fost menționate în presă că oferă astfel de servicii. Pentru moment însă toate au un profil scăzut.

Cu toate că situația legală este încă neclară, multe sindicate de asigurări sunt interesate să se implice pe piața cripto. Compania de asigurări Lloyds subliniază astfel necesitatea cooptării de agenți cu expertiză în gestionarea riscurilor specifice ale acestei piețe.

“Aproximativ 10 sindicate din Lloyds au indicat o disponibilitate și sunt oarecum active în evaluarea expunerilor criptografice”

a declarat reprezentantul SDBIC.

“Din cele 10, aș spune că sunt cinci care au nivelul de expertiză care le permite să fie suficient de confortabile pentru a face analiza și subscrierea riscului și apoi celelalte cinci le vor urma exemplul cînd vine vorba de contracte”.

Kingdom Trust utilizează mai multe protocoale ce combină noile tehnologii și sisteme de securitate existente pentru contractele de asigurări cripto. Acestea includ dovada rezervelor, auditurile de reconciliere zilnică, supravegherea externă, whitelisting, programe de recuperare în caz de dezastru multi-geografic și angajații care efectuează programe de due diligence.

“Foarte mulți caută asigurare pentru portofelele fierbinți sau ceea ce ei numesc portofele calde și unii oameni chiar îi numesc portofele la rece”

a afirmat Jennings.

“Cred însă că piața asigurărilor dorește să vadă o soluție completă de păstrare care să cuprindă întreaga atmosferă din jurul cheilor private”.