Primal FC, companie care se ocupă de organizarea de competiții MMA în Thailanda, dorește să atragă cât mai mulți sponsori din lumea cripto, având ca scop final ca evenimentele organizate să fie finanțate exclusiv prin criptomonede.

Deși nu este una dintre cele mai mari companii din lumea luptelor MMA (principalii organizatori fiind UFC și Bellator), Primal FC s-a lansat în 2016 și în 2017 a organizat primul eveniment, Dark Moon Rising, pe plaja din Phuket, Thailanda, și a avut câteva sute de spectatori.

Directorul Primal FC, Joe Iozzi, a afirmat că au început deja să negocieze cu câțiva dintre marii jucători de pe piața cripto pentru a obține sponsorizări, mai ales că, în opinia sa, audiența de lupte MMA este formată din multe persoane care activează și în industria cripto.

”Prima FC este foarte entuziasmată de idee de a implica spronsori care derulează proiecte de criptomonede în spronsorizarea evenimentelor noastre. Scopul nostru final este să fim una dintre primele companii de promovare care colaborează cu jucătorii de pe piața cripto”.

”Noi deja acceptăm sponsorizări în criptomonede iar luptătorii pot fi plătiți prin carduri precum TenX sau direct în portofelel digitale.”

Chiar dacă Primal FC este prima companie de promovare care caută activi sponsori din lumea cripto, mai mulți luptători cunoscuți au deja contracte cu companii și agenți care operează în acest domeniu.

De exemplu, campionul MMA la categoria semi mijlocie Rory MacDonals, care are sub contract la agenția Bellator, a semnat un contract de sponsorizare cu Dash, în urma unui vot al comunității. Un alt luptotor Bellator, Michael Chandler, a fost sponsorizat de exchange-ul CoinLion anul trecut.

Așadar, criptomonedele își fac loc și în lumea competițiilor MMA, atât datorită popularității acestora, cât și datorită interesului demonstrat de companiile de promovare pentru atragerea de sponsori din industria cripto.