Compania Genesis a fost lansată în luna martie și a oferit împrumuturi în criptomonede în valoare de 550 milioane de dolari în primele 6 luni de activitate. Creată de brokerul cripto OTC Genesis Global Trading, compania de împrumuturi are drept clienți investitori instituționali.

Raportul de activitate  relevă că în prezent, Genesis are împrumutate criptomonede în valoare de 130 milioane de dolari. În cele 6 luni, cifra totală a fost de 553 de milioane.

“În ultimul an, în urma feedback-ului clienților și creșterea piețelor de derivate cripto, am văzut o creștere semnificativă a numărului de participanți de pe piață care doresc să se împrumute și / sau să împrumute monedă digitală”

a fost justificarea oferită de broker pentru lansarea companiei de împrumuturi.

Genesis

În perioada de activitate, a declarat că a înregistrat o scădere a cererii de împrumuturi în Ethereum. În același timp, a crescut cererea pentru creditele în alte criptomonede. Concomitent, pentru Bitcoin (BTC) a rămas la nivel constant pe tot parcursul anului.

“Mai exact, Litecoin, Ripple, Ethereum Classic și Bitcoin Cash au atras mai mult cererea, în timp ce oferta a fost limitată, rata de conducere a majorității activelor alternative fiind mai ridicată”

relevă raportul de activitate.

Tipul de client care utilizează platforma s-a schimbat de-a lungul timpului. Inițial, fondurile speculative au fost dominante, însă între timp companiile de arbitraj și alți brokeri au crescut ca număr.

“Aceste firme împrumută, în general, active digitale pentru a tranzacționa împotriva unor instrumente derivate, cum ar fi contractele futures și swap-uri”

a spus Genesis.

Concluzia raportului de activitate pe cele șase luni a fost că cererea pentru acest serviciu va crește:

“Credem că cererea de împrumuturi va continua să crească pe măsură ce piețele derivatelor se vor maturiza”.

În trimestrul patru al lui 2018 va debuta și o altă soluție de investiții în criptomonede dedicată instituțiilor denumită Bakkt, oferită de Intercontinental Exchange. Inițial, această platformă reglementată va oferi contracte futures Bitcoin fizice.