Compania japoneză Abic  a anunțat vineri că a lansat un program de împrumuturi ce pot fi garantate cu Bitcoin. Fondată în 1973, Abic Corporațion, cu sediul în Tokio, oferă o gamă largă de împrumuturi, de la linii de credit pentru firme până la credite ipotecare.

”În Europa și Statele Unite, companiile care oferă optiuni de finanțare pentru ICO-uri și împrumuturi garantate cu monede virtuale sunt în creștere. În Japonia, suntem mândri să fim primii care oferă clienților opțiunea de a împrumuta fonduri în baza Bitcoin pe care le dețin”,

se menționează în declarația de presă a companiei.

Compania japoneză Abic spune ca se pot evita taxele

Acest tip de împrumut a fost lansat imediat după ce Agenția de Taxe și Impozite japoneză a publicat un raport în care se menționează că 331 de persoane cu venituri de peste 100 milioane de yeni au declarat profituri din tranzacțiile cu criptomonede, iar impozitele pentru această categorie de venituri pot ajunge și la 55%.

”Avantajului unui astfel de împrumut este că ajută la reducerea taxelor. Dacă o persoană fizică vinde criptomonedele deținute, profiturile obținute cad sub incidența legislației privind veniturile din alte surse și sunt impozitate progresiv. Garantarea crediturlui cu BTC evită acestă situație și oferă clientului posibilitatea de a investi în criptomonede în continuare”,

a mai sfătuit Compania japoneză Abic.

Noile credite sunt disponibile atât pentru persoane fizice cât și pentru companii și variază de la 2 milioane de yeni (aproximativ 18.000$) până la 1 miliard de yeni (aproximativ 9 milioane de dolari) cu dobânzi ce variază între 2.98% până la 15%. Creditele se pot extinde pe perioade de la o lună până la 5 ani.

Monedele obtinute prin Fork sunt ale clientului

De asemenea, pe perioada derulării creditului, clienții pot beneficia în continuare de criptomonedele ce pot să se ramifice în perioada respectivă (forked coins).

”Chiar dacă folosiți Bitcoin drept garanție pentru credit, veți beneficia în continuare de diviziunile ce pot să apară”, au afirmat reprezentanții Abic.

Acesta este un subiect controversat în prezent în Japonia, deoarece unele exchange-uri au refuzat să acorde utilizatorilor drepturi asupra diviziunilor de criptomonede pentru monedele digitale stocate pe platformele respective.

De altfel, în prezent, un grup de avocați pregătesc un proces prin care urmăresc să obțină reglementarea acestei situații. În conformitate cu declarațiile acestora, exchange-urile nu au drepturi asupra criptomonedelor deținute de utilizatori și stocate pe platforme. Astfel, nu ar trebui să aibă posibilitatea de a se folosi de hard forks pentru a-și apropria fonduri.