Compania Tether a “tiparit” încă 120 de milioane de tokenuri USDT în cursul zilei de ieri, după ce săptămâna trecută a emis 480 de milioane. În total, în luna aprilie, compania Tether a emis 600 de milioane de criptomonede stabile USDT. Această sumă depășește market cap-ul Ethereum Classic, IOTA, Waves si a mai multor proiecte din top 30 Coinmarket Cap.

CTO-ul Paolo Ardoino a anunțat că cele 120 de milioane au for create pentru ”completarea inventarului”. Aparent, tokenurile USDT vor fi utilizate pentru a acoperi cererea din perioada următoare.

USDT valoarează 1 dolar american și este criptomoneda stabilă cea mai utilizată de pe piața cripto. Cu toate acestea, Tether a fost o companie controversată, deoarece nu a reușit să convingă că are suficiente depozite în dolari pentru a acoperi toate tokenurile USDT emise.

Ce sunt monedele stabile – StableCoins?

Există riscul ca Tether să fi emis tokenuri fără backing și, în esență, să imprime bani gratuiți. Acest lucru este important, deoarece mulți traderi cripto folosesc USDT ca un activ lipsit de risc. Unii analiști sunt însă de părere că Tether este prea important pentru piață pentru a se prăbuși.

În prezent, USDT se clasează pe locul trei ca market cap cu 8.4 miliarde de dolari, depășind Ripple, care are doar 8.1 miliarde.

Potrivit Indexului Stablecoin al Messari, plafonul de piață al tuturor criptomonedelor stabile a crescut până la 8,69 miliarde de dolari anul acesta. Evoluția este considerată a fi un indicator pozitiv pentru piața cripto.

Potrivit cercetătorului de date Ankit Chiplunkar, de la Token Analyst, 290 miliarde de dolari în monede au fost tranzacționate în ultimele 12 luni. Circulația monedelor stabile a crescut de la 6,2 miliarde de dolari în aprilie 2019 la 50,9 miliarde de dolari în martie 2020.

Criptomonedele stabile au apărut ca soluția modernă pentru deținerea de numerar în timpul unei crize. Pe parcursul următoarelor câteva luni, valoarea reală a acestor tokenuri va fi testată în perioade de instabilitate a pieței.

CryptoZZ