FCA investighează companiile cripto

Un raport publicat de Financial Times relevă că autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie FCA a derulat 87 de investigații cu privire la companiile cripto în acest an. Aceasta reprezintă o creștere de 74% față de perioada similară a anului trecut.

vinde bitcoin

Avocatul David Heffron, partener la Pinsent Masons, a declarat că atenția sporită a agenției

„reflectă abordarea din ce în ce mai practică a FCA pentru aplicarea legii pe piața criptomonedelor”.

CoinFLEX permite utilizatorilor să parieze pe data de lansare a Libra

Exchange-ul CoinFLEX a lansat un produs derivativ numit Libra IFO care permite utilizatorilor să parieze pe data de lansare a criptomonedei stabile. Cei ce vor ghici data de lansare corect vor fi recompensați în tokenuri Libra. Termenul limită pentur lichidarea derivativului este 30 decembrie 2020 și va deveni disponibil pe 24 octombrie.

CoinFLEX a lansar așa numitele oferte inițiale futures (IFO) și pentru proiectul de interoperabilitate blockchain Polkadot. La fel și pentru rețeaua de calcul cloud Dfinity înainte ca rețelele lor să se lanseze live.

Sistemul de recompense Reddit TipJar se închide

TipJar, un serviciu bazat pe Ethereum (ETH) a fost închis pe 7 octombrie. Acesta permitea redditorilor să trimită recompense și tips utilizând tokenuri ERC-20. În anunțul oficial, dezvoltatorul TipJar a menționat „foarte puțină activitate pentru bot” ca principal motiv al închiderii activității. El a solicitat utilizatorilor să-și retragă fondurile depozitate de pe site-ul TipJar cât mai curând posibil, Site-ul urmează să fie închis pe 10 aprilie 2020.

Soția fondatorului QuadrigaCX donează 9 milioane de dolari pentru compensarea utilizatorilor

Văduva fondatorului QuadrigaCX, Gerald Cotten, a declarat că donează peste 9 milioane de dolari în active pentru utilizatorii exchange-ului falimentar.

Jennifer Robertson a declarat:

“Am încheiat un acord de decontare voluntară în care marea majoritate a activelor mele sunt returnate către QCX pentru a compensa pierderile utilizatorilor afectați.”

Ea a explicat că a crezut că bunurile deținute au fost cumpărate cu profiturile, salariul și dividendele legitime ale soțului său.

Exchange-ul QuadrigaCX a fost închis subit după decesul fondatorului Gerald Cotten, iar în prezent situația este investigată cu ajutorul auditorului Ernst&Young. Fondurile companiei par să fi dispărut fără urmă, iar QuadrigaCX este în proces de faliment.