Platforma blockchain Enterprise VeChain a fost compromisă vineri, pierzând 1,1 miliarde de tokenuri VET în valoare de 6,53 milioane USD. Conform declarației oficiale, fondurile au fost furate din portofelul buyback al companiei din cauza unei ”erori umane”.

Incidentul a fost provocat de compromiterea cheilor private în timpul procesului de creare a portofelului de către un angajat. Integritatea securității rețelei principale și a portofelului principal nu au fost afectate.

Directorii VeChain au susținut că au monitorizat situația în timp real și au identificat portofelele ce au preluat fondurile furate. În prezent lucrează cu firma de cybersecurity Hacken pentru a recupera tokenurile furate.

Compromiterea cheilor private – problema rezolvata

Între timp, directorii spun că „eroarea” responsabilă pentru vulnerabilitatea care a dus la hack a fost corectată. Într-o declarație, un membru anonim al echipei VeChain afirmă:

”Am redus posibilitățile la o teorie foarte probabilă. Încălcarea de securitate s-a datorat cel mai probabil unei comportări incorecte a unuia dintre membrii echipei din cadrul echipei noastre de finanțe.”

Fondurile furate reprezintă puțin peste 1% din tokenurile VET în circulație, care are o ofertă fixă de 86,7 miliarde, potrivit Messari.

Tokenul VET se clasează pe locul 30 market cap și se tranzacționează cu aproximativ 0.004$, o scădere de 10% în ultimele trei zile.

Lansat în iunie 2018, blockchain-ul VeChain servește ca un instrument de gestionare a lanțurilor de aprovizionare pentru producătorii de automobile precum BMW și Renault. Cel mai recent, firma a conceput o modalitate de a dovedi autenticitatea pe piața vinului din Shanghai printr-o platformă de trasabilitate.

Acesta este al optulea hack cripto din acest an, fără a se lua în considerare incidentele de pe exchange-urile Quadriga și IDAX.

CryptoZZ