Pe 19 mai, Cehia va găzdui Conferinţa Blockchain&Bitcoin la Praga. Evenimentul este dedicat dezvoltării de criptomonede şi blockchain. Invitaţii se vor întâlni cu susţinători ai economiei descentralizate, cu dezvoltatori de succes şi antreprenori. Pe lângă aceasta, va avea loc o expoziţie de echipamente din industrie – în special riguri şi aparate de minare, portofele hardware, chipuri implantabile pentru semnături digitale.

Praga se numără printre centrele bitcoin importante din Europa. Oraşul are în jur de o sută de locaţii care primesc plata în bitcoin, inclusiv câteva care acceptă doar bitcoin, nu şi fiat. Angajaţii din astfel de locuri preferă de cele mai multe ori să primească salariul în criptomonedă. Aşadar, sunt interesaţi să atragă mai mulţi membri în comunitatea crypto.

Utilizatorii de bitcoin pot să ia masa, să stea la hotel şi să-şi plătească taxele şcolare şi serviciile domestice în Praga. Mai multe magazine acceptă cardul bitcoin pe lângă moneda tradiţională.

Implementarea chipurilor contactless care pot fi folosite pentru tranzacţiile bitcoin este şi ea destul de populară în rândul cetăţenilor cehi.

Aceste aspecte şi altele se vor discuta la conferinţă. Subiectele includ dezvoltarea de criptomonede, blockchainul în administraţie, serviciile blockchain în FinTech dar şi câteva probleme legale. Participanţii vor studia proiectele existente, de la idee până la momentul intrării pe piaţă şi monetizare.

Organizatori ai evenimentului sunt Smile-Expo Companii, deja recunoscuţi pentru conferinţele de succes de la Tallinn, Moscova, St. Petersburg şi Kiev.

Puteţi să vă înregistraţi şi să aflaţi detalii pe siteul oficial al evenimentului, Blockchain & Bitcoin Conference Prague.