Dezvoltatorul open source Luke Childs a creat o extensie de browser denumită Conflict of Interest ce este dedicată utilizatorilor de Twitter. Aceasta permite vizualizarea rapidă a orientării politice a utilizatorilor în ce privește anumite criptomonede.
“Există o mulțime de oameni care își exprimă opiniile Crypto pe Twitter. Deseori, este dificil de stabilit dacă informațiile publicate sunt cu adevărat informative sau dacă persoana are un motiv ulterior”,
a subliniat Childs.
Extensia ”Conflict of Interest” urmărește să ofere publicului un instrument statistic ce îi ajută să diferențieze informațiile de campaniile politice. Prin verificarea orientării autorului, ei pot stabili dacă acesta duce o campanie de denigrare sau este obiectiv.
Fenomenul Crypto-twitter
Twitter este un instrument favorizat de ecosistemul cripto pentru promovarea sau denigrarea proiectelor. De altfel, este atât de utilizat încât a dus la apariția fenomenului ”crypto-twitter”, o comunitate ce discută aproape exclusiv despre criptomonede.
În unele cazuri însă, comunitățile pot crea dezinformări, intenționate sau nu. Social media este un instrument puternic de promovare.
Un exemplu în acest sens este comunitatea Ripple. Membrii săi sunt extrem de activi și orice mențiune negativă despre Ripple sau criptomoneda XRP va genera imediat reacții masive.
În unele cazuri însă, orientarea politică poate fi ascunsă, iar Luke Childs caută să o facă mai vizibilă.
Conflict of Interest
Extensia Chrome creată de Childs oferă informații statistice despre poziția autorului față de criptomonede. Pentru moment, Conflict of Interest include patru cele mai populare criptomonede – Bitcoin, Ether, Ripple și Bitcoin Cash.
Folosind datele statistice puse la dispoziție de hive.com, extensia prezintă în format vizibil cât de interesat este autorul de o anumită criptomonedă.
Explicat simplu, dacă un tweet menționează Bitcoin într-o lumină negativă, extensia ar trebui să ofere un context suficient pentru autorul său pentru ca un cititor să înțeleagă dacă critica este autentică sau face parte dintr-un efort de a discredita Bitcoin în mod intenționat.
Conflict of Interest este disponibilă pentru browserele Opera, Google Chrome și Firefox. Statisticile se află sub avatarul unui utilizator Twitter de îndată ce extensia este instalată și rulată.
Rezultate surprinzătoare
Childs admite că instrumentul oferă o precizie limitată, dar consideră că este “suficient de precis pentru a fi de ajutor”.
Unele rezultate obținute sunt surprinzătoare.
De exemplu, Changpeng Zhao, CEO al exchange-ului Binance, pare să fie extrem de favorabil față de Ripple. Asta în ciuda faptului că cea mai mare parte a activității sale pe Twitter se învârte în jurul tokenului nativ al platformei, Binance Coin.
Aparent, co-fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, își împarte atenția între proiectul său și Bitcoin Cash.
Alte rezultate sunt mai previzibile, cum ar fi orientarea 100% către Bitcoin Cash a lui Roger Ver.