Tom Emmer este un congresman american nou ales în funcția de co-președinte al Congressional Blockchain Caucus. Acesta a publicat trei proiecte de lege dedicate dezvoltării și utilizării tehnologiei blockchain și a activelor digitale.

Potrivit unui anunț oficial, legile se concentrează pe încurajarea sprijinului guvernamental pentru spațiul blockchain, clarificarea reglementărilor privind transferurile de bani și elaborarea unei scheme de impozitare a activelor rezultate din hard forks.

Emmer a justificat inițiativa într-o declarație ce însoțește aceste proiecte de lege:

“Statele Unite ar trebui să acorde prioritate accelerării dezvoltării tehnologiei blockchain și să creeze un mediu care să permită sectorului privat american să devină lideri în inovație și o creștere ulterioară”.

El a adăugat că legiuitorii trebuie să facă eforturi de “adoptare a tehnologiilor emergente”. Concomitent trebuie să ofere cadrul de reglementare necesar pentru ca aceste tehnologii să aibă succes în Statele Unite.

Rezoluție de sprijinire a monedelor digitale și a tehnologiei blocurilor

Primul proiect de lege exprimă sprijinul pentru tehnologia blockchain și solicită o “abordare de reglementare printr-o structură legală flexibilă”, astfel încât industria să poată înflori. Proiectul de lege evidențiază, de asemenea, unele dintre avantajele tehnologiei blockchain și a criptomonedelor, precum transferul de valori între utilizatori și furnizarea de servicii financiare celor care nu sunt deserviți de sectorul financiar tradițional.

Legea privind certitudinea reglementărilor privind blockchain

Al doilea din pachetul de proiecte de lege se concentrează asupra minerilor cripto. De asemenea clarifică cine trebuie să se înregistreze ca un transmițător de bani în Statele Unite. Proiectul de lege desemnează minerii și furnizorii de portofolii multisig ca entități de tip blockchain care nu necesită o licență de transmițător de bani pentru a opera în Statele Unite. Asta deoarece nu gestionează fondurile consumatorilor.

Scutirea de amenzi pentru contribuabilii ce dețin criptomonede rezultate din hard forks

În absența liniilor directoare de reglementare, al treilea și ultimul proiect de lege încearcă să creeze un

“port sigur pentru tratarea fiscală a hard forks de monedă virtuală convertibilă”

Proiectul de lege ar scuti contribuabilii de la perceperea oricăror amenzi din partea Internal Revenue Service (IRS). Asta  până când IRS oferă îndrumări clare cu privire la modul în care ar trebui raportate astfel de câștiguri.

Propunerile lui Emmer sunt primele proiecte de lege care promovează claritate de reglementare. Totodată promovează și un angajament legislativ sporit față de industria blockchain. Congressional Blockchain Caucus este un grup bipartizan de legislatori pro-blockchain

“care cred în viitorul tehnologiei blockchain și înțeleg că Congresul are un rol de jucat în dezvoltarea sa.”