Categorii: Internationale

Congresman american publică trei proiecte de lege pentru blockchain și criptomonede

Tom Emmer este un congresman american nou ales în funcția de co-președinte al Congressional Blockchain Caucus. Acesta a publicat trei proiecte de lege dedicate dezvoltării și utilizării tehnologiei blockchain și a activelor digitale.

Potrivit unui anunț oficial, legile se concentrează pe încurajarea sprijinului guvernamental pentru spațiul blockchain, clarificarea reglementărilor privind transferurile de bani și elaborarea unei scheme de impozitare a activelor rezultate din hard forks.

Emmer a justificat inițiativa într-o declarație ce însoțește aceste proiecte de lege:

“Statele Unite ar trebui să acorde prioritate accelerării dezvoltării tehnologiei blockchain și să creeze un mediu care să permită sectorului privat american să devină lideri în inovație și o creștere ulterioară”.

El a adăugat că legiuitorii trebuie să facă eforturi de “adoptare a tehnologiilor emergente”. Concomitent trebuie să ofere cadrul de reglementare necesar pentru ca aceste tehnologii să aibă succes în Statele Unite.

Rezoluție de sprijinire a monedelor digitale și a tehnologiei blocurilor

Primul proiect de lege exprimă sprijinul pentru tehnologia blockchain și solicită o “abordare de reglementare printr-o structură legală flexibilă”, astfel încât industria să poată înflori. Proiectul de lege evidențiază, de asemenea, unele dintre avantajele tehnologiei blockchain și a criptomonedelor, precum transferul de valori între utilizatori și furnizarea de servicii financiare celor care nu sunt deserviți de sectorul financiar tradițional.

Legea privind certitudinea reglementărilor privind blockchain

Al doilea din pachetul de proiecte de lege se concentrează asupra minerilor cripto. De asemenea clarifică cine trebuie să se înregistreze ca un transmițător de bani în Statele Unite. Proiectul de lege desemnează minerii și furnizorii de portofolii multisig ca entități de tip blockchain care nu necesită o licență de transmițător de bani pentru a opera în Statele Unite. Asta deoarece nu gestionează fondurile consumatorilor.

Scutirea de amenzi pentru contribuabilii ce dețin criptomonede rezultate din hard forks

În absența liniilor directoare de reglementare, al treilea și ultimul proiect de lege încearcă să creeze un

“port sigur pentru tratarea fiscală a hard forks de monedă virtuală convertibilă”

Proiectul de lege ar scuti contribuabilii de la perceperea oricăror amenzi din partea Internal Revenue Service (IRS). Asta  până când IRS oferă îndrumări clare cu privire la modul în care ar trebui raportate astfel de câștiguri.

Propunerile lui Emmer sunt primele proiecte de lege care promovează claritate de reglementare. Totodată promovează și un angajament legislativ sporit față de industria blockchain. Congressional Blockchain Caucus este un grup bipartizan de legislatori pro-blockchain

“care cred în viitorul tehnologiei blockchain și înțeleg că Congresul are un rol de jucat în dezvoltarea sa.”

Cosmin Matei

Postari recente

Poprire pe criptomonede – Emitentii USDC si USDT îngheața adresele utilizatorilor

Compania Centre, care emite criptomoneda stabilă USDC, a confirmat că a înghețat o adresă la… Citeste mai mult

2 zile

CipherTrace: În 2020 furtul de criptomonede a atins valoarea de 1.36 miliarde de dolari

Un raport publicat de compania de analiză CipherTrace susține că anul acesta, furtul de criptomonede… Citeste mai mult

3 zile

Testamentele utilizatorilor de criptomonede – Doar 23% din utilizatorii de criptomonede au planuri în caz de deces

După decesul prematur al CEO-ului QuadrigaCX, Gerald Cotten, Cremation Insitute a realizat un studiu cu… Citeste mai mult

3 zile

Aplicația Android Binance, acuzată că ar conține programe spion

Utilizatorii de Twitter și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca aplicația Android Binance să… Citeste mai mult

4 zile

Utilizarea criptomonedelor in viata de zi cu zi – Viitorul platilor?

Libera circulația a oamenilor a sprijinit dezvoltarea cardurilor alimentate cu criptomonede, inclusiv în România. Acestea… Citeste mai mult

4 zile

Chainalysis obține finanțare suplimentară de 49 de milioane de dolari

Compania de analiză cripto Chainalysis a anunțat că a încheiat o rundă de finanțare de… Citeste mai mult

4 zile