Congressmanul McHenry: Bitcoin este o forță de neoprit

În timp ce Congresul american critică vehement Libra, unul dintre reprezentații statului Nord Carolina promovează Bitcoin. Congressmanul McHenry a acordat un interviu postului CNBC în care a lăudat Bitcoin, susținând necesitatea adopției pe scară largă:

“Este o forță de neoprit și ar trebui să fie datoria noastră să nu o descurajăm. Mulți au încercat să o facă în trecut și au eșuat. În momentul de față, întrebarea este ce vor face factorii de decizie politică cu această inovație. Trebuie să ne sprijinim dezvoltarea tehnologiei pe care o avem. “

Cumpara Bitcoin

McHenry a solicitat Congresului Statelor Unite să sprijine adopția Bitcoin, deoarece această criptomonedă este

”întruchipare valorilor americane și contribuția unei generații de antreprenori și inovatori”.

Bitcoin Suisse solicită licență bancară și de broker-dealer

Compania elvețiană Bitcoin Suisse a anunțat că a solicitat o licență bancară de la Autoritatea de Supraveghere a Piețelor Financiare Elvețiene (FINMA). De asemenea, start-up-ul cripto a solicitat și permisiunea de a activa ca broker dealer, conform Legii privind tranzacțiile cu securities.

Potrivit companiei, licența va permite firmei să ofere produse și servicii mai variate, în mod reglementat:

“Aceste licențe ne vor permite să tranzacționăm tokenurile și criptomonedele care au fost sau vor fi clasificate drept securities de către autoritatea de reglementare financiară. Aceasta ar include criptomoneda noastră stabilă, crypto-francul elvețian.”

Tor strânge 10.000$ în Bitcoin în 25 de ore

Campania de strângere de fonduri a Tor Project, a reușit să strângă Bitcoin în valoare de 10.000 de dolari în 25 de ore de la lansare.

Noul program crowdfunding, cunoscut sub numele de BitcoinForTor, a fost lansat pe 15 iulie în colaborare cu procesorul de plăți open-source BTCPay Server.

Tor Project continuă să strângă fonduri pentru a-și finanța dezvoltarea, susținând că protejarea confidențialității online este foarte importantă pentru toată lumea.

Fondurile strânse vor fi cheltuite pentru a sprijini comunitatea globală dedicată drepturilor omului, cum ar fi viața privată și libertatea online.

Fost angajat Microsoft, arestat pentru furtul a 10 milioane de dolari în criptomonede

Volodymyr Kvashuk, cetățean ucrainean în vârstă de 25 de ani, a fost arestat sub acuzația de furt a 10 milioane de dolari în criptomonede. Autoritățile susțin că a sustras un număr mare de carduri cadou cripto oferite pe platforma de vânzări a Microsoft, pe care Kvashuk a fost angajat să o testeze. Cardurile cadou și produsele Microsoft cumpărate cu ele au fost revândute ulterior de acesta la prețuri mult mai mari.

Kvashuk a folosit veniturile obținute ilegal pentru a cumpăra o mașină Tesla de 160.000 de dolari și o casă în valoare de 1.7 milioane de dolari. În cele șapte luni de activiate, peste 2,8 milioane de dolari au fost transferate în conturile sale bancare.