Recent, o delegație de șase membri ai Comitetului pentru Servicii Financiare din Congresul american a avut o întâlnire cu autoritățile din Elveția pe tema proiectului Libra. Șefa Comitetului și a delegației, democrata Maxine Waters, a declarat că, din păcate, discuțiile purtate cu elvețienii nu au eliminat îngrijorările sale.

Cumpara Bitcoin

Ea a declarat că are încă îndoieli cu privire la

„permiterea unei companii mari de tehnologie să creeze o monedă globală alternativă controlată privat.”

În timp ce întâlnirile cu elvețienii au fost „utile pentru înțelegerea stării, complexității și amploarea planurilor Facebook”, Waters a adăugat:

“Aștept cu nerăbdare să continuăm investigațiile și analizele noastre în Congres. Vom examina probleme referitoare la spălarea banilor și alte probleme din jurisdicția Comitetului.”

Analiza continua

Membrii Comitetulului pentru servicii financiare al Camerei Reprezentanților din SUA s-au întâlnit săptămâna trecută cu oficiali ai Secretariatului de Stat pentru probleme financiare internaționale (SIF), comisarul federal pentru protecția datelor și informații (FDPIC), Autoritatea de Supraveghere a Piețelor Financiare (FINMA), precum și cu legiuitorii elvețieni. Intalnirea a avut ca si scop mai multe discutii si analize despre moneda Libra.

Declarația lui Waters a apărut la doar câteva zile după ce Congresul american a dezvăluit un program pentru toamna anului 2019, în care s-a angajat să continue analiza Libra și a serviciului de portofel dezvoltat de filiala Facebook Calibra.