Consensys anunță parteneriat cu AMD pentru infrastructură cloud

Compania de dezvoltare Ethereum ConsenSys a anunțat un parteneriat cu producătorul de cipuri AMD.  Scopul este de a dezvolta o nouă infrastructură cloud computing bazată pe tehnologia blockchain.

Noul proiect a fost denumit W3BCLOUD și are la bază hardware specializat pentru aplicați descentralizate. Consensys va furniza expertiză cu privire la procesarea tranzacțiilor de tip blockchain, precum și cazurile de utilizare.

Managerul AMD, Jeroh Roskowetz, a explicat că gigantul tehnic va oferi companiei ConsenSys acces la

“tehnologii hardware de înaltă performanță capabile să îmbunătățească rețelele și serviciile descentralizate și proliferate”.

Noua platformă dorește să răspundă unei cereri crescânde din partea firmelor mari și agențiilor guvernamentale ce doresc să utilizeze tehnologia blockchain. Printre utilități se numără:

  • identitatea inteligentă
  • centrele de date pentru întreprinderi
  • urmărirea ID-ul de sănătate
  • soluțiile de gestionare a licențelor și a lanțului de aprovizionare.

Fondatorul ConsenSys, Joe Lubin a declarat că intensificarea puterii de calcul a rețelelor de tip blockchain, folosind tehnologia AMD, va ajuta la “adoptarea scalabilă a sistemelor descentralizate emergente din întreaga lume”, adăugând:

“Combinația de hardware și software va conduce la un nou strat de infrastructură și va permite o proliferare accelerată a tehnologiilor de tip blockchain”.

Orientare spre blockchain si infrastructură cloud

Cipurile AMD au devenit populare în exploatarea rețelelor blockchain, în special de către clienții de retail care minează criptomonede. În primul semestru al lui 2018, 10% din veniturile trimestriale ale AMD au provenit din industria de minare cripto. Profiturile au scăzut semnificativ odată cu scăderea prețurilor criptomonedelor.

Anul 2018 a fost dificil atât pentru criptomonede, cât și pentru companiile producătoare de GPU precum AMD și Nvidia. Dacă în primele șase luni minerii de criptomonede au înregistrat profituri de 4.7 miliarde de dolari, evoluția recentă nu este un semnal pozitiv.

Cu toate acestea, AMD a continuat să lanseze actualizări de software pentru cipuri, menite să susțină procesele blockchain. Acest parteneriat cu ConsenSys demonstrează că AMD este în continuare interesat să investească în acestă tehnologie.

Ike

Vezi comentarii

Postari recente

Beehive token – o noua metodă de susținere a populației de albine

Multiple organizații au avertizat că populația de albine scade la o rată alarmantă în toată lumea. Declinul global al numărului… Citeste mai mult

12 ore

Bitcoin ajunge la 12.000$ pe Kraken din cauza unui bug

Sâmbătă (13 septembrie 2019), platforma Kraken s-a confruntat cu un bug ce a permis unor urilizatori să cumpere Bitcoin (BTC)… Citeste mai mult

15 ore

Atenție la extensiile de browser, avertizează CEO-ul Casa

Extensiile de browser pot ajuta escrocii să fure criptomonede, a avertizat CEO-ul companiei de securitate Casa, Jeremy Welch. În cadrul prezentării ținute… Citeste mai mult

21 de ore

Pictorul Lincoln Townley vinde 19 lucrări pe 490 BTC

Presa britanică a confirmat că artistul londonez Lincoln Townley a vândut 19 dintre lucrările sale pentru 490 de Bitcoin unui… Citeste mai mult

4 zile