Audierea Libra în fața Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei reprezentanților din SUA

David Marcus, directorul executiv al Calibra, a petrecut aproape 7 ore într-o audiere în fața Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei Reprezentanților din SUA.

Alături de el, au mai fost audiați fostul director CFTC Gary Gensler și directorul de strategie al Coinshares, Meltem Demirors.

Spre deosebire de audierea din ziua anterioară, majoritatea reprezentanților au dovedit că au cunoștințe extinse despre tehnologia blockchain și criptomonede. Ei au comparat Libra cu alte invenții folosite de bănci și companii de-al lungul istoriei SUA, care s-au dovedit a fi dezastruoase pentru economie.

Aspecte legale

Marcus a reiterat promisiunea că Libra nu va fi lansată până când situația legală a criptomonedei nu va fi clarificată. Cu toate acestea, el a refuzat să declare că dezvoltarea proiectului va fi oprită între timp.

Unii membrii ai congresului, precum reprezentantul Sean Duffy, au lăudat inovația Facebook. Cu toate acestea, el a solicitat clarificări cu privire la posibila cenzură a persoanelor controversate precum Milo Yiannopoulos sau Louis Farrakhan. Acestora li s-a interzis să utilizeze platforma Facebook.

“Personal, nu cred că ar trebui să le spunem oamenilor ce pot face cu banii lor”,

a răspuns Marcus. Cu toate acestea, el a declarat că aceste politici vor trebui stabilite de Consiliul de conducere al Asociației Libra.

Cine guverneaza Libra?

Democrata Alexandra Ocasio-Cortez a pus de asemenea sub semnul întrebării guvernarea acestei monede globale aspirante. Ea a dorit să știe cine a selectat membrii Consiliul de conducere al Asociației Libra și care sunt criteriile de selecție.

Marcus a răspuns că statutul de membru este deschis, sub rezerva anumitor cerințe. Cu toate acestea, chiar și în perspectiva unei viitoare descentralizări, consumatorii nu vor avea posibilitatea de a rula un nod Libra.

”Deci discutăm despre o monedă guvernată de corporații private”,

a concluzionat Ocasio-Cortez.

Meltem Demirors, singura reprezentantă a industriei cripto prezentă la audiere, a subliniat diferențele dintre Libra și Bitcoin.

“Libra nu este o criptomonedă … Vreau să subliniez acestă distincție și să trasez o linie foarte clară”,

a spus Demirors.

Ike

Postari recente

Protestatarii din Hong Kong nu preferă Bitcoin

Un nou val de proteste in Hong Kong a stârnit speranțe în comunitatea cripto cu privire la cererea de Bitcoin.… Citeste mai mult

12 ore

Alex Kruger: Bitcoin va depăși 20.000$ în 2020 sau 2021

În timp ce Bitcoin se străduiește să se mențină peste pragul de 10.000$, analistul Alex Kruger susține că există multiple… Citeste mai mult

13 ore

Revoluția industriei jocurilor de noroc prin cripto

Jocurile de noroc Bitcoin intră în epoca de aur, pe măsură ce tot mai mulți jucători devin conștienți de beneficiile… Citeste mai mult

14 ore

Upgrade-ul Istanbul al rețelei Ethereum va include șase modificări

Dezvoltatorii Ethereum au finalizat lista de șase modificări diferite de cod care vor fi activate pentru următoarea actualizare a sistemului… Citeste mai mult

15 ore

O nouă auto-biografie a lui Satoshi Nakamoto

După un deceniu de anonimat și multe speculații, a apărut un nou site auto-biografic al lui Satoshi Nakamoto. Site-ul globenewswire… Citeste mai mult

16 ore

Stiri cripto de weekend – Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor

Autoritățile din SUA și Elveția discută despre reglementarea criptomonedelor O delegație a Camerei Reprezentanților din Statele Unite va vizita Elveția… Citeste mai mult

16 ore