Guvernul federal elvețian a transmis parlamentului un plan de revizuire legislativă, menit să înlăture obstacolele legale care împiedică inovația bazată pe tehnologia blockchain și DLT.

În cadrul unei reuniuni din 27 noiembrie, Consiliul Federal din Elvetia a adoptat o propunere de îmbunătățire a cadrului legislativ pentru noile tehnologii. Potrivit unui comunicat al departamentului financiar federal al Elveției, decizia vizează

„creșterea securității juridice, eliminarea barierelor pentru aplicațiile bazate pe tehnologia ledger distribuită (DLT) și reducerea riscului de abuz”.

Legislația, elaborată ca un „cadru general”, propune modificări la nouă acte federale din domeniul civil și financiar.

Elveția este deja cunoscută ca o jurisdicție prietenoasă pentru criptomonede și blockchain. Regiunea Zug este gazda unui număr mare de firme din industrie și inclusiv Facebook a ales să înregistreze Asociația Libra în această țară.

Consiliul Federal din Elvetia pentru Blockchain si DLT

În 2018, Consiliul Federal din Elvetia a decis să reglementeze criptomonedele și blockchain în conformitate cu legile financiare existente. La momentul respectiv au fost propuse unele amendamente la legea securities pentru a crește securitatea juridică a tokenurilor cripto.

În același an, Autoritatea de Supraveghere a Pieței Financiare a introdus o nouă licență fintech cu cerințe „relaxate”. Aceasta a facilitat înregistrarea firmelor blockchain și cripto ca frunizori de servicii la nivel național.

Cu toate acestea, Consiliul Federal a declarat că există loc de îmbunătățire a cadrului legal existent. Pentru a le aborda, au fost propuse o serie de modificări ale legilor existente în martie, ce au fost publicate pentru consultare publică. În urma a aproximativ 80 de răspunsuri, amendamentele au fost revizuite și adoptate acum de către Consiliu.

Legislația propusă urmează să fie examinată de parlamentul elvețian la începutul anului 2020.

CryptoZZ