Hyperblock, una dintre cele mai mari ferme de minare din SUA, a anunțat că va achiziționa firma canadiană de minare Cryptoglobal, într-o tranzacție ce valorează 106 milioane de dolari și din care va rezulta un gigant ce deține 21.000 de riguri de minare, ce consumă 28 MW cu posibilitatea de creștere până la 90 MW.

Achiziția va fi finalizată până în mai 2018, după ce va fi aprobată de acționarii celor două companii, de Curtea Supremă din Ontario și de Bursa din Toronto. Entitatea va fi listată la bursa canadiană sub numele Hyperblock Technologies Corp.

Hyperblock deține în prezent echipamente ce utilizează 20 MW în nord-vestul Statelor Unite, având posibilitatea de extindere până la 80 MW, iar electricitatea este asigurată de o hidrocentrală. Cryptoglobal are facilități multiple în Canada, ce consumă 8 MW.

Directorul Hyberblock a declarat

”Combinând capacititățile Hyperblock de minare la scară mare cu serviciile de tranzacționare și minare ale Cryptoglobal avem posibilitatea de a ne fundamenta poziția de lider pe piața criptomonedelor. Intenționăm să ne extindem serviciile pentru a asigura și managementul bunurilor digitale, precum și pentru a asigura servicii de închiriere pentru mineri.”

Compania intenționează să genereze venituri suplimentare din relația cu Bitcoin.com, oferind posibilitatea de inchiriere de hashrate, tranzacționare și servicii de custodie.