Start-up-ul de consultanță cripto TRM Labs a devenit cea de-a doua companie blockchain ce primește finanțare din partea PayPal. Principalul obiect de activitate al TRM Labs este de a ajuta instituțiile financiare să selecteze partenerii din industria cripto ce îndeplinesc criteriile legale.

TRM Labs oferă servicii de analiză cu privire la măsurile de prevenire a spălării de bani implementate de companiile cripto, pentru a ajuta instituțiile financiare să aleagă partenerii și colaboratorii potriviți.

“Mulți ar putea considera că aceasta este partea plictisitoare a sistemului financiar, dar este ceea ce permite creșterea adopției criptomonedelor”,

a declarat într-un interviu cofondatorul și CEO-ul TRM Labs, Esteban Castaño.

“Instituțiile financiare utilizează TRM pentru evalua riscurile asociate cu tranzacțiile, clienții sau parteneriatele legate de criptomonede. Îi ajutăm să simplifice procesele de due-diligence și să îndeplinească cerințele de reglementare”,

a declarat compania într-un comunicat.

Start-up-ul analizează blockchain-urile existente, verificând miliarde de tranzacții pentru semne de fraudă și spălare de bani.

Proiect finanțat de Blockchain Capital, PayPal Ventures și Initialized Capital

Firme concurente precum Chainalysis și Elliptic ajută agențiile de aplicare a legii. TRM Labs se concentrează pe conformitate în domeniul finanțelor.

„Furnizorii existenți încearcă să adapteze produsele la instituțiile financiare și doar ce descoperim că nu fac o treabă bună în acest sens”,

a declarat Spencer Bogart, de la Blockchain Capital.

“De fiecare dată când vorbim cu instituții financiare, prioritatea numărul unu sau doi este respectarea și gestionarea riscurilor”,

a spus Bogart.

Consultanță cripto TRM Labs

TRM Labs a primit finanțări totale în valoare de 4.2 milioane de dolari tocmai pentru a ajuta companiile financiare în relație cu criptomonedele. Ei se asigură că sunt respectate regulile existente și că se urmărește provenienței fondurilor clienților.

Noua rundă de finanțare a fost obținută din partea Blockchain Capital și a Initialized Capital, firma de investiții a fondatorului Reddit Alexis Ohanian.

Un alt investitor este PayPal Ventures, în ceea ce este cea de-a doua incursiune a gigantului de plăți în industria blockchain. În aprilie 2019, ei au mai sprijinit și compania de analiză Cambridge Blockchain.

Este interesant de remarcat că aceste investiții ale PayPal se concentrează pe relația dintre finanțele tradiționale și criptomonede. Procesatorul de plăți s-a retras recent din Asociația Libra din cauza atitudinii negative a autorităților față de criptomoneda stabilă propusă de Facebook.

Interesul crescut al jucătorilor importanți din finanțele tradiționale provine din faptul că expunerea la cripto este acum “inevitabilă”, a spus Castaño.

„Se construiește o lume nouă”, a spus el. “Vom ajuta sistemul financiar existent să se adapteze acestei evoluții, astfel încât să se poată implica eficient în ea.”

Start-up-ul de 20 de persoane din San Francisco va folosi noua finanțare pentru a-și extinde activitatea.

CryptoZZ